• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2024

19:30

Kraj! Raspad Partizana u poslednjoj četvrtini, Barselona razbila crno-bele (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Kraj! Raspad Partizana u poslednjoj četvrtini, Barselona razbila crno-bele (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su od Barselone u 29. kolu Evrolige u gostima rezultatom 94:76.

BARSELONA - PARTIZAN 94:76 (29:24, 22:24, 23:20, 20:8)

Dvorana: Blaugrana.

Kapacitet: 7.585.

Sudije: Olegs Latiševs (Letonija), Pjotr Pastušak (Poljska), Arturas Šukis (Litvanija).

BARSELONA: Da Silva, Veseli, Brizuela, Rubio, Kalinić, Satoranski, Ernangomez, Laprovitola, Abrines, Parker, Jokubaitis, Para.

PARTIZAN: Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Trifunović, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo.

 

 

KRAJ UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Osmi poen Jana Veselog. Jedno od dva bacanja pogađa Kaboklo. Precizan na drugoj strani Jokubaitis. Nova slobodna bacanja za Partizan, polovičan je Avramović. Kraj utakmice - 94:76.

 

 

39. minut - Poeni za Kabokla, prvi na meču. Maši Rubio. Sam je Trifunović, ne pogađa, nema više ni ofanzivnog skoka crno-belih - 90:74.

38. minut - Nova greška Partizana, peta izgubljena lopta u poslednjoj četvrtini. Ne pogađa trojku Laprovitola. Još jedna izgubljena lopta, Laprovitola potom precizan za dva - 90:72.

37. minut - Maši Ledej za dva poena, katastrofa Partizana u napadu. Promašaj Laprovitole. Doužeru ispada lopta i pravi faul u napadu. Novi poeni za Jokubaitisa za novo najveće vođstvo od plus 16 - 88:72.

36. minut - Solidna odbrana Avramovića, ali kazna za protraćene napade stiže, Laprovitola daje trojku. Ernangomez završava utakmicu sa pet faulova. Avramović daje oba slobodna bacanja. Poeni Jokubaitisa - 86:72.

35. minut - Morao je Avramović da šutira za tri po isteku napada i promašuje. Ostali su delovali zbujeno. Greši još jednom Barselona. Trifunović ide u prodor, nema koša - 81:70.

34. minut - Serija promašaja na obe strane. Odlična odbrana Trifunoviča i Smailagića, posed za Partizan - 81:70.

33. minut - Ponovo tone Partizan, trojku daje Abrines - 81:80.

32. minut - Sjajna borba Smailagića za loptu, ali na kraju uzaludno jer Ledej pravi faul u napadu. Kažnjava to istog momenta Ernangomez i primoran je Željko na novi tajm-aut. Sve promašuje Anđušić - 78:70.

31. minut - Novi poeni Ledeja. Ernangomez precizan na drugoj strani - 76:70.

TREĆA ČETVRTINA:

 

 

30. minut - Dobar faul Laprovitole, Kaminski polovičan sa linije za slobodna bacanja. Vraća se Smailagić na teren, povreda zgloba nije ozbiljna. Nema pogotka Parkera za tri, Veseli izbacuje loptu u aut. Faulira Veseli Pantera, Amerikanac pogađa oba. Sačuvao se Partizan i ne prima koš do kraja četvrtine - 74:68.

29. minut - Zakucava Satoranski. Panter spušta do Kaminskog koji poentira. Nema koša Barselone - 74:65.

28. minut - Čeh na kraju ipak pogađa. Na drugoj strani uspešan Avramović, sam ostaje Laprovitola, nova trojka za Barselonu. Uzvraća Avramović odmah istom merom Laprovitoli - 72:63.

27. minut - Agresivna odbrana Partizana, rezleteli su se crno-beli i osvojili loptu! Promašuje Panter za dva, faul Nanelija nad Veselijem koji je bio maltene na obruču - 67:59.

26. minut - Ledej u kontri i zakucava nakon promašaja Rubija za novu trojku. Mrtva lopta, Panter daje sve od sebe i napad je za Partizan, Ledej ide do kraja i pogađa, gubi loptu potom Barselona i Ledej postiže i šesti poen zaredom - 67:58. 

25. minut - Kaminski protiv Veselog, ali ne baca dobro loptu na tablu. Rubio ostaje sam i iz ćoška pogađa za tri. Avramović pokušava za tri, ne uspeva da pogodi. Očajna četvrtna Partizana do sad - 67:52.

24. minut - Odužio se napad Partizana, ne pogađa Kaminski, ne uspeva ni Ponjitka. Nova trojka za Barselonu, opet Kalinić. Pogađa i Parker i Barsa prvi put stiže do dvocifrene prednost - 64:52.

23. minut - Panter preko Rubija, ali nema trojke. Faul Smailagića, Ernangomez maši oba slobodna bacanja. Smailagić ima problem sa zglobom, izlazi iz igre - 58:52.

22. minut - Pogađa Doužer, imao je prostora u reketu. Jokubaitis maši, ali ofanzivan skok u Barsi funkcioniše i pogađa Parker. Smailagić uz mnogo muke ubacuje loptu u koš, Rubio prelako zakucava - 58:52.

21. minut - Faul u napadu Ernangomeza. Maši Doužer sa poludistance, borio se Smailagić, alo uzalud. Kalinić ostaje sam na trojci i pogađa - 54:48.

 

 

DRUGA ČETVRTINA:

 

 

20. minut - Gube loptu crno-beli i Parker pogađa. Mrtva lopta, ali pripada Partizanu. Naneli pogađa trojku preko Parkera. Tajm-aut Barselona. Naneli krade loptu, činilo se da ide do kraja, ali bacio je loptu Panteru koji ne stiže da šutne. Kraj druge četvrtine - 51:48.

19. minut - Pogađa Panter za dva. Nalazi sebi poziciju Laprovitola, ali ne pogađa ovog puta. Maši Aleksa za tri poena posle dosta nesporazuma u napadu. Avramović krade loptu - 49:45.

18. minut - Avramović protiv Kalinića i ide još jedna trojka! Sam ostaje Laprovitola i uzvraća istom merom. Veseli krade loptu Avramovića, kontra i laki poeni Satoranskog - 49:43.

17. minut - Nalazi poziciju Ledej, ali ne pogađa. Anđušić faulira Kalinića, njegov treći faul. Pogađa srpski košarkaš jedno bacanje. Koristi Avramović lošu odbranu Barse i poentira. Laprovitola ostaje sam i pogađa za tri - 44:40.

 

 

21.08 - Fudbaleri Barselone podržavaju košarkaše, a tu je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

16. minut - Neuspešan napad Barselone, Partizan ima posed za izjednačenje ili vođstvo. Televizijski tajm-aut. Faul Kalinića, Smailagić pogađa oba bacanja za izjednačenje. Na drugoj strani lako poentira Veseli - 40:38.

15. minut - Potpuno sam Anđušić u ćošku i posle dva promašaja pogađa trojku! Maši Satoranski, ali sudije kažu uz faul Anđušića. Čeh polovično uspešan sa linije za slobodna bacanja. Pogađa Naneli na drugoj strani - 38:36.

14. minut - Dobar napad Partizana, ali promašuje trojku Anđušič na isteku. Sam ostaje Abrines i pogađa za tri. Uzvraća Avramović iz ćoška. Gubi Barselona loptu - 37:31.

13. minut - Ide do kraja Avramović, odlično provlači loptu. Laki poeni Ernagomeza na drugoj strani. Maši Avramović, nije imao mnogo prostora, ali uspeva Ledej da ćušne loptu na ofanzivnom skoku i Jokubaitis je izbacuje u aut. Sam Anđušić na putu za tri, ali maši sve, lopta je i dalje za Partizan. Faul Abrinesa, novi napad za Partizan - 34:28.

12. minut - Dobra odbrana Barselone, isticao je napad crno-belih, ali faulira Jokubaitis Ledeja, koji pogađa oba bacanja. Odlična odbrana Smailagića koji zaustavlja Ernangomeza, Barselona gubi posed - 32:26.

11. minut - Nastavlja se serija Barselone. Isticao je potom napad Partizana, Naneli neprecizan. Sreća potom za crno-bele jer Barsa ne dolazi do poena.

PRVA ČETVRTINA:

 

 

10. minut - Naneli u prodoru, upisuje dva poena. Faul Kabokla, dva slobodna bacanja pogađa Ernangomez. Težak šut Doužera, promašuje. Jokubaitis nalazi poziciju i uz zvuk sirene pogađa - 29:24.

9. minut - Ide odmah kontra Barselone, ali gube loptu, dobra odbrana crno-belih. Ledej poentira, Riki Rubio ide na slobodna bacanja, pogađa oba puta. Krade domaćin loptu potom, Ernangomez to koristi i Željko Obradović traži tajm-aut. Faul Ernangomeza, dva slobodna bacanja pogađa Doužer. Rubio ide u prodor i pogađa - 25:22.

8. minut - Ispada Avramović iz odbrane, poeni za Barsu. Greši Kaminski, Parker pogađa uz faul Ledeja i ima dodatno slobodno bacanje. Precizan je i katalonski klub prvi put dolazi u vođstvo. Promašaj Doužera za tri - 19:18.

7. minut - Neprecizan Panter. Jokubaitis sam na trojci i pogađa. Ledej skače nakon promašaja Kaminskog i poentira - 14:18.

6. minuta - Satoranski ne pogađa preko Ledeja, prilika za brzi napad Partizana, faul Laprovitole. Maši ceo koš Avramović. Panter krade loptu, završava uspešno napad Kaminski. Veseli lagano završava preko Ledeja - 11:16.

5. minut - Parker ima prostora, ne pogađa trojku. Ubacuje loptu Kalinić, ali dobija faul jer je odgurnuo Ponjitku. Ledej ne pogađa, faul Kaminskog - 9:14. 

4. minut - Prelako dolazi do poena Satoranski, na drugoj strani uspešan Panter. Odličan pas Satoranskog za Kalinića, precizan je povremeni srpski reprezentativac. Još jednom Avramović, uspeo je da pretrči Veselog, trener Barselone Grimau traži tajm-aut - 8:14.

3. minut - Parker preko Kaminskog donosi prve poene domaćem timu. Ledej maši, hvata Kaminski i na kraju je fauliran, prva lična za Veselog. Kaminski pogađa jedno slobodno bacanje. Laprovitola pogađa trojku na drugoj strani, vraća Avramović  trojku o tablu - 5:10. 

2. minut - Kalinić ne uspeva da primi loptu od Satoranskog. Odlično odrađuje posao Zek Ledej i piše se faul Parkeru. Nije htela lopta u koš, pa Amerikanac ima dva slobodna bacanja i pogađa oba. Mapi bara ponovo na šutu za tri, kontra, Avramović se zaleteo i završava preko Laprovitole - 0:6.

1. minut - Prvi napad na meču je za Partizan i vodi! Odlično je utrčao Avramović na asistenciju Ponjitke. Dobra odbrana Pantera, umalo da ukrade loptu Satoranskom. Imao je dosta prostora Satoranski za tri, ali ne pogađa. Hvata Kaminski. Panter šutira preko Satoranskog, ali kratko - 0:2

 

PRE MEČA:

20.27 -  Startnu petorku Barselone čine Laprovitola, Satoranski, Kalinić, Parker i Veseli.

20.27 - Obezbeđenje pomera navijače Partizana jer su seli na mesta navijača Barselone, ali nema incidenata. U tihoj Blaugrani prvi su zapevali upravo "grobari", a tek se onda čuo poneki zvižduk pristalica katalonskog kluba.

20.26 - Startnu petorku Partizana čine Avramović, Panter, Ponjitka, Ledej i Kaminski.

20.25 - Dvorana u Barseloni je poluprazna.

20.22 - Kapiten Partizana Kevin Panter rekao je da su njegovom timu potrebna m*da.

 

 

- Moramo mnogo toga da uradimo da bismo došli do pobede. Za početak, da budemo svoji, da igramo dobro svih 40 minuta, a ne 36, 37... Ofanzivno da budemo odlučniji, da uzimamo šuteve na kojima radimo i da ih pogađamo. Što se tiče odbrane, da imamo mu*a da zaustavimo rivale ispred sebe, da ih sprečimo da postižu lake koševe. Treba da radimo neke stvari koje nemaju veze sa taktikom - rekao je Panter za portal "Mocart sport".

20.15 - Trener Partizana Željko Obradović izjavio je uoči meča da je potrebna fantastična partija za pobedu protiv Barselone.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

 

- Igramo protiv tima koji ima zaista veliki kvalitet i igra veoma dobro ove godine. Sigurno su među glavnim favoritima za fajnal-for i za osvajanje titule. U odnosu na početak Evrolige, kada smo sa njima igrali prvu utakmicu, ništa se bitno nije promenilo. Ponavljam, imaju stravičan kvalitet i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica ako želimo da pobedimo.

20.10 - Partizan će imati podršku nekoliko stotina navijača u Barseloni, koji su raštrikani po hali.

20.05 - Odlukom trenera Željka Obradovića neće igrati Džejlin Smit i Balša Koprivica.

Foto: Starsportphoto

Nije u protokolu: Balša Koprivica

 

20.00 - Drugoplasirana Barselona je favorit na ovom meču sa kvotom 1,33. Koeficijent na trijumf srpskog kluba je 3,70.

19.55 - Uoči meča, sinoć u Barseloni trenirali su svi košarkaši Partizana i niko nema većih problema sa povredama. U sastav su se još na meču ABA lige protiv Borca u ponedeljak vratili Ognjen Jaramaz i Džejms Naneli.

Foto: Starsportphoto

Oporavljeni Ognjen Jaramaz na meču protiv Borca iz Čačka u ponedeljak

 

19.50 - Crno-beli se bore za neko od deset mesta koji vode u nastavak takmičenja. Trenutno imaju skoro od 13 pobeda i 15 poraza.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.45 - Za Barselonu igra nekadašnji član Partizana, Čeh Jan Veseli. On je uoči meča ćaskao sa Aleksom Avramovićem i kondicionim trenerom Predragom Zimonjićem, a prethodno je izjavio:

- Za obe ekipe je važna utakmica. Mi posle poraza kući od Monaka moramo po svaku pobedu kako bismo ostali drugi. Biće vrlo teško. Čudan je osećaj kada igram Partizana uvek, a sad kad je tu Željko Obradović malo mi je lakše da pročitam neki napad jer smo šest godina proveli zajedno u Fenerbahčeu.

 

 

19.40 - Partizan u Barseloni nije slavio 37 godina! Jedinu pobedu nad Barsom u gostima Partizan je upisao 16. decembra 1987, kada su ga predvodili čuveni asovi Goran Grbović, Žarko Paspalj, Vlade Divac, kao i aktuelni trener Željko Obradović. Na svom terenu Barselonu je Partizan poslednji put porazio 2010. godine.

 

 

19.35 - Između poslednje utakmice u Evroligi protiv Armanija i ove u klubu iz Humske dogodile su se velike promene jer je Tristan Vukčević napustio klub i otišao u NBA ligu.

19.30 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos uživo meča 29. kola Evrolige Barselona - Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija