• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

26.06.2024

13:30

Vučević se vraća u Evropu? Možda, ali samo u Crvenu zvezdu!

AP/Photo

Košarka

Vučević se vraća u Evropu? Možda, ali samo u Crvenu zvezdu!

Podeli vest

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević (33) otkriva da bi u slučaju odlaska iz NBA lige i povratka u Evropu igrao samo za Crvenu zvezdu.

Centar Čikago Bulsa igrao je prijateljski meč protiv selekcije Grčke, pa je nakon toga govorio za "Basket njuz" o budućim koracima u izuzetno uspešnoj karijeri.

Vučević nikada nije krio da je veliki navijač beogradskih crveno-belih, zbog čega ga "delije" često dozivaju na Mali Kalemegdan. Ipak, ističe da mu je još uvek prioritet najjača liga sveta.

Foto: AP/Photo

Vučević u dresu Čikaga

Ne znam da li ću se vratiti u Evropu. U NBA ligi sam 13 godina. Imam još  dve godine na ugovoru. Želim da ostanem tamo koliko god je moguće, jer je liga sa najboljim igračima, tako da verovatno ne. Ako nisam isti ja i nisam na istom nivou na kom sam bio, ne bih se vratio. Ne želim da navijači vide drugu verziju mene. Tako da, nikad se ne zna, ali trenutni je fokus na NBA. Ako bih se vratio, Crvena zvezda bi bila prvi favorit - rekao je reprezentativac Crne Gore.

Njegova selekcija je poražena na proveri protiv "helena" 86:57, ali je nastupila u kombinovanom sastavu. 

Uprkos porazu, veruje da tim može da pruži partije poput onih na Mundobasketu proteklog leta, a i bolje.

- Imali smo sjajno Svetsko prvenstvo i pre toga smo imali dobro Evropsko. Nadam se da ćemo moći da nastavimo u tom pravcu. Biti 11. na svetu je za nas veliki uspeh. Definitivno najbolji turnir koji smo igrali i najbolja godina koju smo imali. Godine rada, igranja turnira i skupljanja iskustva. Mala smo zemlja, sa ne mnogo igrača, ali smo za sada dobri bili - zaključio je popularni Vuč.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija