• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

17.07.2024

21:07

Selektor nije zabrinut zbog poraza od Amerikanaca! Pešić: Nismo mogli da pokažemo svoj kvalitet

Starsportphoto

Košarka

Selektor nije zabrinut zbog poraza od Amerikanaca! Pešić: Nismo mogli da pokažemo svoj kvalitet

Podeli vest

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić sumirao je utiske posle poraza od Sjedinjenih Američkih Država u prijateljskoj utakmici.

"Orlovi" su večeras ubedljivo izgubili od "drim tima" sa 105:79 u Abu Dabiju u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu. Ovo je drugi uzastopni poraz naše selekcije, pošto su dan ranije bili nemoćni i protiv Australije (84:73). 

Selektor Pešić posle meča nije bio previše rečit. 

- Videli smo snagu i individualni kvalitet Amerikanaca. Međutim, ja sam podelio ovu utakmicu u dva dela. Prvi deo smo izgubili 14, drugi 12, dobili smo zadnju četvrtinu, nerešeno smo igrali u prvoj. Očigledno je da se radi o fantastičnoj ekipi - počeo je Pešić.

Foto: Starsportphoto

 

Osvrnuo se legendarni stručnjak i na povrede u taboru "orlova". Utakmicu protiv SAD propustili su Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov, dok u Abu Dabi nisu doputovali Nikola Jović i Dejan Davidovac zbog povreda.

- Mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve naše kvalitete iz poznatih razloga. Većina igrača, ne većina, Dobrić je posle nedelju dana ponovo u stroju. Nama je važno da je igrao, da je Petrušev dobro odigrao. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i na Milutinova. Polako ostali igrači dolaze u svoju formu kao što je Micić koji dugo nije igrao. Očekujemo da u narednim danima napredujemo, ako ne bude nepredviđenih povreda možemo da odemo na Olimpijske igre dobro pripremljeni - zaključio je Pešić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija