• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

18.07.2024

16:20

Kari Pešić postaje trener evroligaša? "Čekam poziv..."

Starsportphoto

Košarka

Kari Pešić postaje trener evroligaša? "Čekam poziv..."

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić (74) navodno ima ponudu da postane trener minhenskog Bajerna, prenose nemački mediji!

Prema pisanju uglednog "Bilda", iskusni stručnjak glavni je kandidat da preuzme Bavarce nakon iznenadnog rastanka sa Pablom Lasom, koji je otišao u Baskoniju. Bajern još uvek nije našao zamenu za Španca, a kako stvari stoje, moguće je da se obnovi saradnja sa čuvenim srpskim stručnjakom, koji je u tom klubu radio od 2012. do 2016. godine.

Njegov sin Marko radi u Bajernu kao jedan od glavnih operativaca, konkretno, obavlja funkciju generalnog direktora. Poznata nemačka medijska kuća kontaktirala je Pešića, a on je jasno i glasno poručio da još nije za penziju. Takođe, nije isključio mogućnost preuzimanja Bajerna.

Nisam još za penziju. Dosad tokom karijere sam uvek pravio planove u okviru četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa. Videćemo… Spreman sam i čekam Markov poziv, ali on još uvek okleva - poručio je Pešić za "Bild".

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

 

Izvesno je da ti pregovori neće biti započeti u narednih mesec dana, pošto popularnog Karija i reprezentaciju Srbije krajem jula čekaju Olimpijske igre u Parizu. Naša reprezentacija je u grupi sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Što se tiče Karija, on često boravi u Minhenu i to mu je prebivalište, a usko je povezan za Nemačku kao državu. Toj reprezentaciji svojevremeno je doneo titulu prvaka Evrope 1993. godine, a bio je trener i berlinske Albe i Kelna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija