• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

12.08.2024

17:37

Ovo je deset najefikasnijih košarkaša na OI! Jokić na čelu liste, tu je i Bogdanović!

Reuters/EPA

Košarka

Ovo je deset najefikasnijih košarkaša na OI! Jokić na čelu liste, tu je i Bogdanović!

Podeli vest

Sudeći po statistici na proteklim Olimpijskim igrama u Parizu, srpski košarkaši Nikola Jokić (29) i Bogdan Bogdanović (31) ubrajaju se u deset najefikasnijih po broju postignutih poena.

Najveća sportska planetarna smotra u francuskoj prestonici sinoć je zvanično završena, a naša nacija može da se pohvali sa pet medalja. Jednu od njih osvojili su i srpski košarkaši, koji su predvođeni selektorom Svetislavom Pešićem uzeli bronzano odličje.

Gledajući statistiku, naša reprezentacija može da se pohvali i činjenicom da su centar Nikola Jokić i kapiten Bogdan Bogdanović u samom vrhu po broju ostvarenih poena. 

Somborac je na proteklom takmičenju u Francuskoj upisao ukupno 113 poena, od čega 20 protiv Sjedinjenih Američkih Država u grupnoj fazi, 14 protiv Portorika i 22 poena protiv Južnog Sudana.

U četvrtfinalu protiv Australije košarkaš Denvera je postogao 21 poen, u polufinalu protiv američkog "drim-tima" 17, a u borbi za bronzanu medalju protiv selekcije Nemačke, 19 poena. Ukupan zbir ga dovodi na sam vrh tabele najboljih deset igrača, dok je odmah ispod njega upravo Nemac Franc Vagner sa upisanih 111 poena. 

 

 

Na trećoj poziciji nalazi se kapiten našeg nacionalnog tima, Bogdan Bogdanović. Košarkaš Atlante je na Olimpijskim igrama u francuskoj prestonici postigao ukupno 110 poena, što je tri manje od Nikole Jokića. Rođeni Beograđanin je u grupnoj fazi upisao 57 poena, od čega 14 protiv Amera, 13 protiv Portorika i čak 30 protiv selekcije Južnog Sudana. 

Protiv reprezentacije Australije u četvrtfinalu Bogdanović je postigao 17 poena, protiv SAD u polufinalu ukupno 20, a u borbi za treće mesto na turniru protiv Nemačke ostvario je 16 poena. 

Foto: Reuters

Bogdan Bogdanović

Iza njih su košarkaš Grčke Janis Adetokumbo i Nemac Denis Šruder sa po 103 poena, zatim francuski reprezentativac Viktor Vembanjama sa 95 poena.

Amerikanac Stef Kari zauzima šestu poziciju sa 89 poena, a Lebron Džejms sedmu sa ukupnih 85 poena. Na samom kraju nalaze se Šej Gildžes Aleksander i Geršon Jabusele koji su imali po 84 poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Stevanović: Pravi razlog protesta u Bujanovcu nisu prava Albanaca
Politika

Stevanović: Pravi razlog protesta u Bujanovcu nisu prava Albanaca

Pravi razlog današnjeg protesta u Bujanovcu niti su prava Albanaca niti diskriminacija, pravi razlog je upravo činjenica da su organizatori mitinga od pre nekoliko nedelja opozicija u Bujanovcu. I sve će da prihvate i podnesu, ali da budu opozicija to ne mogu, izjavio je danas Dragan Stevanović član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora SNS.

12.08.2024

17:42

TV

Kritike na račun Jokića su traženje dlake u jajetu! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme?
Live TV

Kritike na račun Jokića su traženje dlake u jajetu! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme?

Doček olimpijaca održaće se večeras u Beogradu ispred staraog dvora. Po dolasku iz Pariza, naši sportisti najpre će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda će tradicionalno izaći na balkon Skupštine grada da pozdrave svoje verne navijače. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Anja Pešić, nekadašnja reprezentativka u odbojci i Nenad Peruničić, bivši reprezentativac u rukometu.

12.08.2024

19:05

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)
Live TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)

Priča o litijumu ima daleko širi aspekt. Nije to samo ruda koja predstavlja izvor profita u narednim decenijama. Nije samo spor koji imamo na unutrašnjem planu, već je tema globalna. Analitičari kažu da je rat u Ukrajini zapravo prvi rat u istoriji koji se vodi zbog litijuma. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Miloš Laban, analitičar i Vladimir Đukanović, stručnjak za investicije.

12.08.2024

15:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23