• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.08.2024

13:04

Srbija je u finalu EP! Brka zakucavanjima i trojkama razneo Švajcarsku!

tanjug/ap

Košarka

Srbija je u finalu EP! Brka zakucavanjima i trojkama razneo Švajcarsku!

Podeli vest

Basketaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Beču, pošto su u polufinalu razmontirali reprezentaciju Švajcarske sa 21:10!

Bila je to apsolutna dominacija i demostracija moći, naročito Strahinje Stojačića, najboljeg basketaša sveta. Sve je radio na terenu popularni Brka, a publiku u Beču razgalio je sa dva mostruozna zakucavanja!

Naša ekipa, koja se nije proslavila na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, u prestonicu Austrije došla je sa namerom da osvoji zlato i to je na terenu apsolutno pokazala. Od samog starta Stojačić, Branković, Kojić i Barać ušli su ozbiljno i angažovano i već na početku stekli su ozbiljnu prednost - 7:2. Bilo je za očekivati da se Švajcarci vrate u meč i uspeli su da priđu na dva poena zaostatka (8:6), ali onda je krenula brutalna serija naših!

Barać je pogodio pod košem nakon mnogo kontakta, a onda je Stojačić izveo prvo monstruozno zakucavanje! Poveo je naš tim 10:6 i onda za tren oka došao do velike, ispostaviće se i odlučujuće prednosti.

Kojić, pa Branković, pogodili su dvojke, a onda je Marko (Branković) sjajnim šutem pod kontaktom doneo devet razlike (16:7). Onda na scenu stupa Brka Stojačić sa zakucavanjem i dvojkom, a tačku na meč stavlja Barać za plasman u veliko finale.

Rival našim momcima od 19.30 biće selekcija Austrije, koja je u polufinalu savladala Litvaniju.

 

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 21:10

Grad: Beč.

Stadion: Prater.

SRBIJA: Nemanja Barać, Marko Branković, Strahinja Stojačić, Stefan Kojić.

ŠVAJCARSKA: Džonatan Dubas, Natan Jurkovic, Džonatan Kazadi, Marko Leman.

 

 

 

UŽIVO

TOK MEČA:

21:10 - NAŠI MOMCI SU U FINALU!

20:8 - AU ŠTA RADI STOJAČIĆ! Zakucavanje pa dvojka

17:7 - Dvocifrena prednost za naše, Branković pogađa dodatno slobodno bacanje.

16:7 - Au šta pogađa Branković! Kakav je ovo koš, kakva je ovo igra!

15:7 - Branković pogađa za dva, idemo ka trijumfu! Bravo momci!

13:7 - Kojićeva dvojka za maksimalnih plus šest!

11:7 - Barać razgrće na asistenciju Stojačića i pogađa za novih plus četiri!

10:6 - Barać precizan pod košem prekida lošu seriju naših! Brka zakucava!

8:6 - Švajcarci su dobili dva penala zbog faula na šutu izvan linije 6,75. Jurkovic pogađa oba i vraća dramu u meč.

8:4 - Barać je pogodio, ali Švajcarci vraćaju dvojkom.

7:2 - Stojačić precizan sa slobodnog bacanja. Sa tribina grmi "Marš na Drinu"!

6:2 - Dvojka Stojačića, Brka dominira na terenu u ovim momentima! Asistira, pogađa, sve radi!

4:1 - Sada pogađa i Barać, odličan start naših!

3:1 - Ponovo Stojačić, igra se jako dinamično i brzo.

2:0 - Kakvo dodavanje Stojačića, vodimo 2:0.

1:0 - Srbija vodi pogocima Kojića sa slobodnog bacanja.

 

PRE MEČA

13.27 - Izlaze ekipe na teren, a mnogo više navijača ima naša ekipa. Švajcarci su izašli, a njihovo predstavljanje ispraćeno je zvižducima, pošto su na tribinama mahom naši gastarbajteri.

13.22 - Austrija je prvi finalista Evropskog prvenstva, savladala je Litvaniju 21:14. Uskoro će naši momci na teren, pa da vidimo šta mogu!

13.20 - Austrija vodi 19:14 i nalazi se pred plasmanom u finale. Uskoro će na teren i naši basketaši.

13.10 - Da podsetimo, naš tim na turniru u Beču, osim čuvenog Strahinje Stojačića, još čine Marko Branković, Nemanja Barać i Stefan Kojić.

13.00 - U toku je utakmica Austrija - Litvanija nakon koje će biti poznat prvi finalista Evropskog prvenstva u basketu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije! (VIDEO)
Live TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije! (VIDEO)

Suđenje Urošu Blažiću održano je tri puta uzastopno u Beogradu. On je pokušao da se opravda i da umanji odgovornost. Po prvi put imao je prilike da se soči sa porodicama ljudi koje je ubio. Uroš Blažić izneo je svoju odbranu i rekao da je razlog za njegovo ponašanje bilo to što je uzimao previše testosterona. Na ovu temu u "Info jutru govorio je vlasnik teretane Ahilej, Aleksandar Đorđević i fitnes terner Ivan Đorđević. Uživo u program javio se i advokat koji zastupa porodice Stefana Stefanovića.

25.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!
Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!

Kancelarija specijalnog koordinatora UN za Liban (UNSCOL) i Privremene snage UN u Libanu (UNIFIL) ocenile su današnja dešavanja na libansko-izraelskoj granici kao zabrinjavajuća i pozvali sve strane da obustave vatru i uzdrže se od dalje eskalacije.

25.08.2024

12:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija