• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.09.2024

16:01

Završio karijeru igrač koji je mučio "večite"! Kraj posle 16 godina

EPA

Košarka

Završio karijeru igrač koji je mučio "večite"! Kraj posle 16 godina

Podeli vest

Legendarni američki košarkaš Kajl Hajns (38) je rekao dosta! Čuveni centar, koji se proslavio u evropskoj košarci, okončao je karijeru dugu 16 godina.

Košarkaš rodom iz Njujorka poslednji angažman imao je u Armaniju, za koji je nastupao u poslednje četiri godine. Najzapaženije partije pružao je u dresu moskovskog CSKA, za koji je igrao od 2013. do 2020. godine i sa kojim je dvaput bio šampion Evrope.

Prethodno je dve titule Evrolige osvojio sa Olimpijakosom, gde je igrao dve godine (2011-2013). Ono po čemu će ga ljubitelji košarke naročito pamtiti su neverovatne defanzivne role, pa je čak triput bio proglašavan za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige (2016, 2018, 2022). Mnogi igrači i treneri nevoljno su igrali protiv njega, pošto su ga označili kao jednog od najtežih igrača za čuvanje.

Godinama unazad Hajns je, između ostalog, vodio velike borbe i sa košarkašima Crvene zvezde i Partizana. Po pravilu, bio je među najboljim igračima Armanija, naročito u tim mečevima koji su igrani u Italiji.

Foto: AP/Photo

 

 

Osim svega navedenog, ostaće upamćen i kao centar netipične visine za tu poziciju. Iako ima svega 198 centimetara, odlično se snalazio protiv mnogo viših igrača. Pre svega zbog odličnog tajminga za skok, ali i dugih ruku. Tako je uspevao da parira košarkašima koji su i preko 20 centimetara viši od njega.

"Milano, došao je čas. Dok nova sezona počinje, vreme je da završimo naše zajedničko poglavlje. Hvala za prethodne četiri godine, osetio sa se kao deo porodice i kod kuće od prvog dana. Teško je da mogu da opišem rečima koliko mi sve ovo znači i koliko sam zahvalan svima. Hvala saigračima na sjajnim momentima. Zauvek ćemo ostati vezani. Iako je ovo kraj, siguran sam da ćemo nekada imati priliku da započnemo novo poglavlje u Milanu zajedno. Bez obzira na sve, Milano će zauvek ostati u srcu", naveo je Hajns u poruci kojom je označio kraj karijere.

Kakav je Hajns bio borac na terenu govori i scena od pre nekoliko godina, kada je bio u klinču sa srpskim reprezentativcem Markom Gudurićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija