• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.09.2024

14:24

Mijat podržao Piksija: Ostavio je probleme po strani, fokusiran je na teren!

fss.rs

Fudbal

Mijat podržao Piksija: Ostavio je probleme po strani, fokusiran je na teren!

Podeli vest

Proslavljeni fudbalski reprezentativac naše zemlje Predrag Mijatović podržao je svog prijatelja i nekadašnjeg saigrača, a sada selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija pred sutrašnji (20.45, RTS, Arena sport) meč protiv Španije u Ligi nacija.

Nekadašnji as Partizana i Real Madrida tokom dana posetio je naš nacionalni tim u Staroj Pazovi i tom prilikom razgovarao sa Stojkovićem. Kako sam kaže za sajt Fudbalskog saveza Srbije, u teškim trenucima, kakav je trenutno, za selektora je važno da ostane fokusiran na teren.

Tu verovatno misli na izostanke brojnih važnih igrača, smene u rukovodstvu organizacije, ali i udare od doskorašnjih saradnika.

Legendarni Mijat smatra da Piksi tako i radi.

- Nije lako održati atmosferu posle svega što se desilo na Evropskm prvenstvu i događaja koji su prethodili okupljanju reprezentacije za mečeve sa Španijom i Danskom. Srećom, vidim da su igrači nasmejani, raspoloženi. Da su spremni i orni za veliki izazov u četvrtak uveče. Razgovarao sam sa Piksijem i Dikom, vidim da su fokusirani na fudbalske stvari i to me raduje. Tako i treba da bude. Institucionalne probleme u ovakvim trenucima treba staviti po strani i koncentrisati se isključivo na teren - kaže Mijatović.

Foto: EPA

Predrag Mijatović

 

Slavni fudbaler kaže da će biti na "Marakani" sutra i očekuje spektakl protiv šampiona Evrope.

- Došao sam da pružim punu podršku Piksiju i njegovim momcima u ovako delikatnom trenutku. Biću na stadionu i truditi se da zajedno sa publikom pošaljem pozitivnu energiju koja će svakako biti od velikog značaja u duelu protiv prvaka Evrope i jedne od najjačih reprezentacija na svetu - dodaje Mijatović.

On veruje da će igračima meč protiv Španije biti dodatni motiv da se dokažu.

- Dok sam bio igrač, najviše sam voleo da igram protiv najjačih. U tim utakmicama motivacija je uvek na najvišem mogućem nivou i retko se dešava da podbacite. Pružiti otpor jednm tako kvalitetnom protivniku kao što je Španija, jeste teško i komplikovano, ali nije nemoguće. Pokazali su Nemačkoj da su ubitačni i dominantni, ali ako svaki igrač kome Piksi pruži šansu u startnoj postavi i svaki koji uđe sa klupe, pokažu hrabrost, ambiciju i zajedništvo, ako se stave u službu kolektiva, sve je moguće. Uopšte ne sumnjam da će biti kako treba - ističe Mijat.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07