• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

06.09.2024

11:28

Skandal u Zagrebu! Hrvati zvižducima zasuli legendu srpske košarke! (VIDEO)

printscreen Twitter

Košarka

Skandal u Zagrebu! Hrvati zvižducima zasuli legendu srpske košarke! (VIDEO)

Podeli vest

Na emotivnoj memorijalnoj utakmici u Zagrebu, održanoj u čast legendarnog Dražena Petrovića, došlo je do neprijatnog incidenta koji je bacio senku na veče posvećeno jednom od najvećih košarkaša svih vremena.

Dok su se košarkaške zvezde i nekadašnji saigrači iz jugoslovenske reprezentacije poklanjali publici, legendarni srpski košarkaš Vlade Divac dočekan je zvižducima.

Dok su aplauzi ispratili Željka Obradovića i Bobana Marjanovića, trenutak kada je legenda srpske košarke izašla na teren naišao je na negativne reakcije dela hrvatske publike.

Zvižduci sa tribina brzo su privukli pažnju Aleksandra Petrovića, Draženovog brata i organizatora događaja, koji je odmah reagovao. Ustao je sa svoje stolice, prišao terenu i zamolio publiku da prestane sa neprimerenim ponašanjem, naglasivši važnost ovog događaja i sećanja na Dražena.

Razlog za ovu neprijateljsku reakciju leži u događaju iz 1990. godine, tokom Svetskog prvenstva u košarci u Argentini, kada je Divac u trenutku slavlja jugoslovenskih košarkaša oduzeo zastavu hrvatskom navijaču i bacio je. Ovaj potez izazvao je dugogodišnje tenzije i nesuglasice, a deo hrvatske publike nikada nije oprostio Divcu taj čin.

Slavni košarkaš je u dokumentarnom filmu "Jednom braća" iz 2010. godine objasnio ovaj incident, navodeći da je zastava koju je uzeo bila ustaška, a ne hrvatska, i da njenom mestu nije bilo na parketu tokom proslave jugoslovenske pobede.

- Nisam gazio hrvatsku zastavu, to nije istina. Zastava koja se našla na terenu nije trebalo da bude tamo -  rekao je Divac, dodajući da je njegov potez bio reakcija na uvrede upućene jugoslovenskoj zastavi.

Uprkos neprijatnim zvižducima, večer u čast Dražena Petrovića ostala je emotivna i značajna za sve prisutne, dok su Aleksandar Petrović i ostali učesnici događaja uspeli da zadrže fokus na košarkaškom geniju kojem je noć bila posvećena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!
Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, raste broj zaraženih groznicom Zapadnog Nila, koju prenosi domaći komarac. U Srbiji je registrovano ukupno 28 obolelih što je za osam više nego prethodne sedmice., a prvi slučaj registrovan je i na teritoriji Šumadije.

06.09.2024

16:58

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30