• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

14.09.2024

14:41

Srbija je ovo čekala! Boriša Simanić odigrao prvi meč posle gubitka bubrega

Starsportphoto

Košarka

Srbija je ovo čekala! Boriša Simanić odigrao prvi meč posle gubitka bubrega

Podeli vest

Srpski košarkaš Boriša Simanić, posle duge pauze i ogromnih zdravstvenih problema, posle Svetskog prvenstva u Manili, odigrao je prvu utakmicu

Fantastična vest za kompletnu košarkašku i Borišu. Osvajač srebrne medalje sa Mundobasketa u Manili, uspeo da nađe klub i konačno odigra meč. Simanić je odigrao 18 minuta u pobedi Igokee nad Borcem iz Banjaluke sa 81:54 (14:21, 25:23, 25:4, 17:6).

Utakmicu je završio sa osam poena uz četiri skoka, dve ukradene i jednu podeljenu loptu. Boriši je ovo prva utakmica od povrede i gubitka bubrega u Manili.

 

Foto: aba-liga.com

Boriša Simanić

 

Boriša je ostao bez bubrega u Manili tokom Mundobasketa, pa je usledio višemesečni oporavak. Nije se predavao, borio se i pored svih prognoza koje nisu uvek bile sjajno opet zaigrao košarkašu. On je krajem avgusta počeo da trenira sa timom iz Laktaša, a trener Nenad Stefanović ga je postepeno uključivao u trenažni proces. Počeo je sa individualnim radom, zatim na timski bez kontakta, da bi se konačno dobio šansu i nakon treninga odigrao meč.

Što se ostalih strelaca tiče, u domaćem timu najefikasniji bio je Terel Karter sa 15 poena, dok su po 10 poena imali Ognjen Radošić, Sakar Anim i Strahinja Gavrilović. Kod Banjalučana 14 poena imao je Srđan Gavrić.

Nuni Omot ostaće upamćen među ljubiteljima košarke u Srbiji po sceni sa prošlogodišnjeg Mundobasketa u Manili. On je u utakmici 3. kola grupne faze protiv naše selekcije nenamerno, ali izuzetno jako i neoprezno, udario Borišu Simanića u donji deo leđa. Našem igraču je pozlilo, završio je u bolnici, gde mu je odstranjen bubreg i zbog čega je bio i u životnoj opasnosti. Na sreću, doktor Dragan Radovanović i filipinski lekari uspeli su da ga spasu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM
Politika

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM

U vremenima izazova, u situaciji kada se srpski narod nalazi na udaru etno-nacionalizma Aljbina Kurtija koji sprovodi institucionalno nasilje nad srpskim narodom, država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem još jednom pokazuje da mudrom i odgovornom politikom čini sve da srpski narod zaštiti na način koji je u ovom trenutku najefikasniji u smislu mera protiv svega onoga što Kurti radi Srbima na Kosmetu, izjavio je danas gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

14.09.2024

15:15

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45