• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

27.09.2024

19:45

Pešić ima obavezu da ostane! Čović pričao o selektoru, ali i KSS, budžetu Crvene zvezde...

Starsportphoto

Košarka

Pešić ima obavezu da ostane! Čović pričao o selektoru, ali i KSS, budžetu Crvene zvezde...

Podeli vest

Kandidat za predsednika Košarkaškog saveza Srbije progovorio o najavljenoj promeni na klupi naše reprezentacije.

Poslednjih dana uveliko se spekuliše da će Nebojša Čović (66) uskoro i zvanično postati prvi čovek KSS, a na tom mestu bi od 1. oktobra trebao da nasledi Predraga Danilovića (54).

Međutim, ono što ljubitelje košarke najviše brine jeste što je odlazak najavio i selektor Svetislav Pešić (75), koji smatra da je vreme za neke nove, mlađe ljude. Čuveni Kari je sa "orlovima" osvojio srebro na Mundobasketu u Manili prošle godine i bronzu na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, uz odličnu atmosferu koju je napravio sa igračima.

Zbog toga aktuelni predsednik KK Crvena zvezda smatra da iskusni stručnjak ima obavezu da ipak ostane na klupi državnog tima.

- Selektor će biti jedan od prvih prioriteta. Mislim da Pešić ima obavezu da ostane, bez obzira na sve. Mi svi dugujemo košarci, a naročito oni koji su dugo tu, kao ja - pedeset i kusur godina. Za nas je srpska košarka na prvom mestu - rekao je Čović tokom gostovanja u Beogradskoj hronici na RTS.

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić i Nebojša Čović

Ipak, on nije želeo da govori o tome da li će uskoro postati predsednik KSS, kao ni o tome ko će eventualno biti na čelu crveno-belih, u slučaju njegovog odlaska u Savez.

- Zvezda ima i kadrove i ljude, ali ćemo pratiti kako to rade. Znate, mnogi pomisle kako je to lako i zaigraju se. Mi hoćemo da ono što smo stvorili to i zadržimo. Nije malo 25 pehara, mi smo najtrofejniji klub u poslednjih 11-12 godina - objasnio je Čović, a potom priznao da nije tajna da je svoj program podneo KSS.

- Od 33 me je podržalo 30 delegata. Razumite me, molim vas. Ne mogu da pričam o toj temi. Tek posle 1. oktobra.

Foto: Starsportphoto

 

Na kraju je prvi čovek aktuelnog prvaka ABA lige pričao o budžetu za novu sezonu, ali i ciljevima koji su postavljeni pred ekipu i stručni štab.

- Budžet Crvene zvezde za novu sezonu će biti negde oko 22 miliona evra. Prvi tim, sa stručnim štabom je negde oko 15 miliona evra. Država nam pomaže između 33 i 36 odsto. Oko 60 odsto budžeta mi obezbeđujemo samostalno, iz naših aktivnosti i prihoda. Prioritet nam je da odbranimo sva tri torfeja i da odemo što dalje u Evroligi, da napravimo iskorak i plasiramo se u top 10 - zaključio je Čović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija