• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

29.09.2024

22:57

Pucali koševi u grčkom derbiju! Petrušev srušio PAO u finalu Superkupa! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

Pucali koševi u grčkom derbiju! Petrušev srušio PAO u finalu Superkupa! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Olimpijakosa savladali su ekipu Panatinaikosa rezultatom 86:85 (21:16, 24:22, 18:24, 23:23), u finalnom meču Superkupa Grčke. Meč je obilovao efikasnim poenima i zakucavanjima, koju su doveli do pucanja koša, zbog čega je utakmica bila prekinuta na više od pola sata dok se konstrukcija nije popravila.

Ekipa iz Pireja trasirala je put u samu završnicu takmičenja pobedom nad Peristerijem (79:74) u polufinalu, dok su "zeleni" do borbe za trofej stigli lakim trijumfom nad Arisom (81:68).

Iako su pre meča slovili za daleko većeg favorita, izabranici Ergina Atamana nisu u potpunosti opravdali obećanja na terenu. Više se očekivalo od šampiona koji su u samom finišu pokrenuli motore kako bi popravili utisak sa početka meča, ali uzalud. Ekipa u kojoj igraju srpski košarkaši Nikola Milutinov i Filip Petrušev od starta je pokazala jasnu dominaciju na parketu, da bi u samoj završnici posustala, ali i trijumfovala sa jednim poenom više - 86:85.

 

 

Duel odigran na Rodosu silovito je otvorio Olimpijakos, koji je ekspresno zatrpavao koš velikog rivala sve do isteka poslednje sekunde meča. Jedan od najefikasnijih u trijumfu tima iz Pireja svakako je bio Petrušev, koji je na terenu proveo 25 minuta i 31 sekundu i za to vreme upisao 18 poena uz osam skokova. Bolji od njega u redovima Olimpijakosa bio je samo Tajler Dorsi, koji je za sličan vremenski period upisao samo jedan poen više.

Na drugoj strani, najefikasniji su bili Grigonis sa 19, i Slukas sa 18 poena, a pratili su ih Kendrik Nan sa 15, Grent sa 12, i Lesor koji je stao na 11 poena.

 

 

Meč je inače bio u polučasovnom prekidu, pošto je Rajt silovitim zakucavanjem oštetio obruč, pa je potrajalo dok se konstrukcija nije popravila.

Tim iz Pireja se na parketu odlepio od rivala i dominirao sve do sredine treće četvrtine kada je Panatinaikos preuzeo inicijativu i zapretio preokretom. Međutim, ekipa koja je sada osvojila pehar grčkog Superkupa je u završnom periodu igre ponovo uspostavila vođstvo.

Iako je u 34. minutu rezultat bio izjednačen (67:67), očekivana drama nije usledila. Pod vođstvom Jorgosa Barcokasa, Olimpijakos je rutinski priveo meč kraju i osigurao svoj prvi trofej ove sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!
Live TV

Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!

Nije malo kada kažemo da je predsednik Vučić održao istorijski govor u Njujorku. Danas je sedam dana od kako su predsednik i njegovi saradnici otišli u Njujork. Da li će ovo predstavljati buđenje lidera manjih lidera kako bi se stvorila protivteža zapadnim silama? Na ovu temu u specijalnom programu govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost.

29.09.2024

21:54

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija