• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

13.10.2024

16:37

Smailagić telom u Žalgirisu, ali duhom u Partizanu: Naravno da ću se vratiti, ja sam dete crno-belih!

Starsportphoto

Košarka

Smailagić telom u Žalgirisu, ali duhom u Partizanu: Naravno da ću se vratiti, ja sam dete crno-belih!

Podeli vest

Očekivalo se mnogo više od Alena Smailagića (26), koji je u Žalgiris došao kao definitivno najplaćeniji igrač sa godišnjim prihodima od 750.000 dolara. Nakon svog prvog meča u dresu litvanskog kluba, momak iz Novog Pazara našao se na žestokom udaru trenera Andree Trinkijerija koji ga je javno iskritikovao rečima: “Igra loše, spor je, mora da uhvati korak sa timom, a ne mi njega da čekamo”.

Kada trener otvoreno kritikuje igrača to je način da ga motiviše, a deluje da sve savete Smailagić polako upija i pokušava da ih primeni na parketu.

- Trener Trinkijeri pokušava da mi pomogne, to je sigurno. Pokušavam da dam sve od sebe i da se prilagodim. Moram da budem mnogo bolji u odbrani kako bih provodio više vremena na terenu. To je najvažnija stvar za mene - istakao je Smailagić u razgovoru za litvanski "Basketnjuz", nakon poraza protiv Olimpijakosa u Pireju.

Nekadašnji igrač Partizana ne skriva da mu treba još vremena da se adaptira na novu sredinu, saigrače i način rada, ali svestan je da iz meča u meč sve više napreduje.

- Moram da znam koga čuvam, bez obzira da li igram trojku, četvorku ili peticu, moram da znam sve o svakom igraču, a ne da budem fokusiran na jednog ili dvojicu. Nije sjajno, ali mislim da sam počeo da napredujem. Posebno posle moje prve utakmice. Dosta sam siguran u svoj šut za tri. Sada šutiram više i pokušavaću svaki put kada imam otovren šut. I trener mi govori da šutiram. Uvek mi kaže: “Ako si otvoren i dodaš loptu, ići ćeš na klupu - istakao je Alen.

Foto: EPA

 

Ne skriva bivši as Partizana da italijanski stručnjak i Željko Obradović imaju potpuno drugačiji motivacioni pristup i sistem rada.

- Oni su različiti treneri. Razmišljaju drugačije. Obojica mrze da gube, ali imaju drugačiji pristup. Željko je glasniji, Trinkijeri voli više da priča sa nama. Ne mogu da ih poredim - naglasio je Smailagić.

Izabranici Željka Obradovića još uvek čekaju na prvu pobedu u Evroligi, pošto su u prethodna dva kola poraženi od Baskonije (88:82) i Real Madrida (93:86).

- U Partizanu mi je bilo sjajno, to je veliki klub, kao i Žalgiris koji je najveći klub u Litvaniji.  Imali su težak početak, ali borili su se. Imaju novi tim i teško im je da se uigraju za samo dva meseca - zaključio je Smailagić, a potom dodao ono što je interesovalo sve verne navijače kluba iz Humske:

- Naravno da ću se vratiti u Partizan. Ja sam Partizanovo dete - podvukao je srpski košarkaš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ko nema obavezu plaćanja doprinosa Fondu PIO: U ovom slučaju ne morate više da uplatite ni dinara, a penziju ćete ipak dobiti!
Društvo

Ko nema obavezu plaćanja doprinosa Fondu PIO: U ovom slučaju ne morate više da uplatite ni dinara, a penziju ćete ipak dobiti!

Mnogi naši ljudi poslednjih godina su napustili Srbiju i zaposlili se negde u inostranstvu. Često imaju dileme vezane za već stečen radni staž u svojoj zemlji, kao i to da li treba da nastave da uplaćuju doprinose ako su se bavili samostalnom delatnošću. Milenko R. iz Niša je imao sam samostalnu trgovinsku radnju koju je zatvorio pošto je otišao da radi u inostranstvu:

13.10.2024

15:38

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka