• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

21.10.2024

18:00

(KRAJ) Crveno-beli slavili!

abaliga.com

Košarka

(KRAJ) Crveno-beli slavili!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Budućnosti u 5. kolu ABA lige. Aktuelni prvak regiona u Podgoricu stiže nakon poraza posle produžetka od Barselone (98:94) u proteklom kolu Evrolige.

Meč sa "blaugranom" rani je kandidat za najbolju utakmicu elitnog takmičenja ove sezone, ali je definitivno psihički i fizički iscrpela izabranike Janisa Sferopulosa.

Dodatno im otežava posao sjajna forma u kojoj se Budućnost nalazi. "Plavi" ne znaju za poraz u ABA ligi, dok su u Evrokupu na polovičnom učinku 2-2.
 

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 73:75 (17:16, 20:17, 21:19, 15:23)

Dvorana: Morača

Grad: Podgorica

Sudije:Saša Pukl (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska), Denis Hadžić (Hrvatska)

BUDUĆNOST: Sulajmon, Ilić, Megi, Slavković, Tanasković, Ferel, Jovanović, Drežnjak, Omić, Rajt, Azubike, Kamenjaš.

Trener: Andrej Žakelj

C. ZVEZDA: Miler-Mekintajer, Kenan, Teodosić, Mitrović, Lazić, Kalinić, Bolomboj, Daum, Gedraitis, Plavšić, Nedović, Dos Santos.

Trener: Janis Sferopulos

 

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

Promašio je Mekinli-Rajt, Gedraitis je istrčao u kontru i uznudio faul, za koji sudije smatraju da je nesportski. Crveno-beli na pragu trijumfa! Pogodio je jedno bacanje i to je dovoljno za trijumf - 75:73.

Uzvratio je Mekinli-Rajt, a ko drugi?! 73:72.

40. minut - Ko se ne zove Nemanja Nedović ne može da pogodi! Kakva trojka bivšeg igrača Golden Stejta - 71:72.

39. minut - "Izlomio" je Mekinli-Rajt Teodosića i sa puno osećaja pogodio šut za dva poena - 71:69.

38. minut - Prolazi i treći minut u kojem Zvezda nije postigla koš. Mekinli-Rajt nastavlja da muči odbranu gostiju i ide na liniju za slobodna bacanja - 69:68.

Foto: abaliga.com

 

37. minut - Namestio je ruku Mekinli-Rajt. Amerikanac vezuje četiri poena i vraća prednost domaćima - 69:68.

36. minut - Dva promašaja iz sjajnih pozicija crveno-belih. Prvo je Kalinić, a onda i Gedraitis promašio otvorenu trojku. Očigledno je duža pauza otežala ruke igračima - 65:68.

35. minut - Napokon je nastavljen meč. Budućnost je imala napad, ali nije uspela da šutne pre isteka vremena.

Sada su i igrači Crvene zvezde napustili teren. Očigledno prvak ABA lige neće izlaziti na parket dok se deo navijača ne ukloni.

Pogodak Nedovića isprovocirao je publiku, pa je nastavljeno  sa uvredljivim skandiranjem i ubacivanjem predmeta na teren. Sudijska trojka je napustila teren, pa se očekuje da će deo tribina biti ispražnjen.

Nedović u facu Drežnjaku i "Morači"! Kakva trojka - 65:68!

Foto: abaliga.com

 

34. minut - Ponovo skok u napadu za Budućnost i laki poeni za Alena Omića. Uspeo je Gedraitis da pogodi za tri i anulira te poene - 65:65.

Nažalost, ponovo je prekinuta utakmica. Ovoga puta zbog užasnih uzvika sa tribina na račun Nedovićeve supruge.

33. minut - Izgubio je Nedović loptu, pa u kontri snažno faulirao Omića koji se obrušio na koš. Nesportski faul pokazuje Pukl, pa će domaći imati slobodna bacanja i loptu sa strane.

Šta se dešava sa Nedovićem! Stef Kari je u "Morači" obukao dres Crvene zvezde. Nova trojka! 62:60.

32. minut - Nastavlja Nedović gde je stao! Nova trojka i 12 poen za beka Zvezde - 60:57.

31. minut - Ušao je u igru Plavšić i odmah pogodio. Odlično ga je proigrao Miler-Mekintajer - 60:54.

TREĆA ČETVRTINA:

Kombinacija Nedovića sa Miler-Mekintajerom završena je poenima, ali je četvrtinu "odjavio" Mekinli-Rajt strašnim pogotkom za tri uz zvuk sirene - 58:52!

30. minut - Još jednom Nedaaaa! Pogodio je sada i za tri i vratio Zvezdu u život - 55:50.

29. minut - Odličan odgovor Nemanje Nedovića! Podsetio je na mlađe dane karijere ovim prodorom i akrobacijom na obruču - 50:47.

Foto: abaliga.com

 

28. minut - Snašao se Alen Omić i poentirao pored slabijeg Majka Dauma - 50:45.

Predsednik Željko Drčelić je udaljen iz "Morače" uz pratnju obezbeđenja.

Sudija Pukl je zatražio od nekoga iz delegacije Crvene zvezde da napusti halu, ali gosti protestuju. Zbog toga je sada zaustavljen meč dok se ne ispuni želja arbitra.

27. minut - Džoelu Bolomboju je proklizala noga i tom prilikom je istegao koleno u nepravilan položaj. Sva je prilika da su ovde stradali ligamenti, ali nadamo se najboljem.

26. minut - Nastavaljaju se muke Kalinića sa linije slobodnih bacanja. Ponovo je nekadašnji reprezentativac promašio oba penala - 46:42.

Kuda je provukao loptu Mekinli Rajt i omogućio lake poene za Slavkovića. Besan je Sferopulos i traži tajmaut - 46:40.

25. minut - Megi ponovo precizan za tri. Ovim pogotkom je Amerikanac postao prvi dvocifreni akter meča sa 12 poena - 44:40.

24. minut - Ukrao je loptu Slavković i uspeo da poentira pored Kenana i Kalinića. Ponovo je prednost na strani domaćih - 41:40.

23. minut - Ideee! Kenan iz dotrčavanja za tri i Zvezda vodi! 39:40.

22. minut - Ređaju se greške kao na traci. Izgubljene lopte i nešto lošiji segment prekinuo je Bolomboj pogotkom za dva poena - 39:37.

21. minut - Odlično je počela Budućnost drugi deo igre. Kamenjaš je poentirao na dodavanje Ilića - 39:33. Crveno-beli nisu iskoristili prvi napad, jer je Majk Daum gazio aut liniju sa loptom u ruci.

DRUGA ČETVRTINA:

Flečer Megi predvodi sve strelce sa devet poena, a sledi ga Kodi Miler-Mekintajer koji je ubacio sedam koševa.

Foto: abaliga.com

 

Maestralno dodavanje Teodosića za Miler-Mekintajera. Nije očekivao ovakvu loptu Ferel, pa je bek Zvezde lako poentirao - 37:32.

10. minut - Lob siti u režiji Mekintajera i Bolomboja! Sjajna kombinacija beka i centra okončana je zakucavanjem snažnog Džoela - 35:30.

Odličan odgovor Kenana. Prodor i pogodak uz faul nekadašnjeg igrača mnogobrojnih NBA timova - 35:28.

Foto: abaliga.com

 

19. minut - Ferel stvara prednost i namešta lake poene za Tanaskovića - 35:25.

18. minut - Dobro je iskreirao Miler-Mekintajer šut za Kenana, ali slabo šutira nekadašnji bek Olimpijakosa. Flečer Megi je fauliran u šutu za tri poena - 33:25.

17. minut - Ide trojka Teodosića! Slabo je prihvatio loptu, ali uprkos tome uspeo da pogodi - 30:25.

Koristi snagu Bolomboj i stiže do dobre pozicije. Upisuje centar Zvezde četvrti poen - 30:22.

16. minut - Rašid Sulajmon za tri poena iz tranzicije i odoše "plavi" na dvocifrenu prednost! 30:20.

15. minut - Nekako se snašao Kalinić i pogodio iz dobre pozicije. Slabo služi put crveno-bele - 27:20.

14. minut - Sjajno odigrana akcija za Megija. Takozvani "flopi" i otvorena pozicija za šut sjajnom Amerikancu - 27:18.

Foto: abaliga.com

 

13. minut - Užasno rešenje Dos Santosa kažnjava Megi pogođenom trojkom. Amerikanac neće često propustiti šansu da pocepa mrežicu iz daljine - 22:18.

12. minut - Prelepo je poveo kontru Gedraitis i bez gledanja proigrao Nedovića. Laki poeni za bivšeg NBA igrača - 19:18.

11. minut - Munjevito je Mekinli Rajt otvorio drugu četvrtinu. Odmah je napao Dos Santosa i uspeo da poentira. Nedović je ponovo promašio za tri - 19:16.

PRVA ČETVRTINA:

Lepo je pročitao Nedović nameru Rajta i ukrao mu loptu - 15:16. Sjajno kucanje Alekse Ilića za kraj četvrtine. Vodi Budućnost - 17:16.

10. minut - Na trojku Rajta odgovorio je Gedraitis istom merom. Ubrzala se igra u "Morači" - 15:14.

9. minut - Veliki promašaj Jovanovića za tri poena. Napao je Miler-Mekintajer Tanaskovića i iskoristio prednost u brzini. Dva slobodna bacanja za bivšeg igrača Baskonije - 12:11

8. minut - Kamenjaš je poentirao posle skoka u napadu i zaspao u odbrani. Iskoristio je to Bolomboj, privukao se iza leđa i dobio dva poena na tacni od Miler-Mekintajera - 9:8.

7. minut - Posle mnogo vremena poeni za Zvezdu. Miler-Mekintajer se lepo snašao i sa kontra noge poentirao - 7:6.

6. minut - Ušao je Nedović u igru i odmah promašio šut za tri. Bezidejno izgledaju crveno-beli u napadu. Na svu sreću, odbrana ih i dalje dobro služi - 7:4.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Nedović u lošoj formi

5. minut - Snašao se Ferel i poentirao uz lošu odbranu Dauma. Imaće omaleni plej i dodatno bacanje - 7:4.

4. minut - Promašio je Ferel za tri poena, Kamenjaš se borio za loptu sa Bolombojem, ali je Amerikanac osvojio posed. Nagradio je tu borbu Daum pogotkom za tri poena - 2:4.

3. minut - Još jedan u nizu loših napada Zvezde i realizacija uz zvuk sirene. Na svu sreću, prodor Kalinića je zaustavio Kamenjaš prekršajem - 2:1

2. minut - Prvi pogodak na susretu upisuje Jogi Ferel. Sjajno se snašao nekadašnji igrač Sakramento Kingsa u ispeo da poentira - 2:0.

1. minut - Gosti iz Beograda imaju prvi napad. Miler-Mekintajer je šutirao, ali nije pogodio. Sulajmon nije uspeo da uzvrati na drugoj strani. Razmenili su po promašaj protivnici 0:0.

PRE MEČA:

18.52 - Pogled na trenutno stanje na tabeli. Budućnost je, uz Partizan, jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku, dok Crvena zvezda ima ostvarene dve pobede i isto toliko poraza.

Standings provided by Sofascore

 

18.50 - Što se crveno-belih tiče, njima u napadu najviše doprinosi Majk Daum. Amerikanac prosečno beleži 14 poena po utakmici u ABA ligi.

Foto: abaliga.com

Pokazao se kao pravo pojačanje - Majk Daum

18.45 - Janis Sferopulos odlučio je da na današnjem susretu ne koristi Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića, a umesto njih mesto u prvih 12 dobili su Uroš Plavšić i Branko Lazić.

Foto: Starsportphoto©

Pauzira - Ognjen Dobrić

18.40 - Rašid Sulajmon predvodi Budućnost ove sezone u ABA ligi sa učinkom od 14 poena po meču. Pridošlica iz litvanskih Vulvsa se jako brzo uklopila u sistem Andreja Žakelja i pokazala se kao kapitalno pojačanje proteklog leta.

Foto: abaliga.com

Sulajmon u duelu sa igračima Zadra

18.30 - Tradicija je na strani domaćina. Od 28 utakmica u hali "Morača", Budućnost je slavila čak 21. put.

18.20 - Sa druge strane, Andrej Žakelj isključuje umor kao faktor i ukazuje na veliki broj sjajnih individualaca koje na raspolaganju ima kolega iz Grčke.

18.10 - Trener Sferopulos svestan je kvaliteta večerašnjeg protivnika i priželjkuje pre svega pametnu utakmicu od svojih izabranika.

18.00 - Dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Budućnost - Crvena zvezda.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija