• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

28.10.2024

14:41

Pešić: Avramović je dobio dozvolu od CSKA, videćemo šta Obradović i Sferopulos mogu da ponude!

Starsportphoto

Košarka

Pešić: Avramović je dobio dozvolu od CSKA, videćemo šta Obradović i Sferopulos mogu da ponude!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić (75) potvrdio je da će košarkaš CSKA Aleksa Avramović, biti deo našeg nacionalnog tima za kvalifikacioni ciklus utakmica za Evropsko prvenstvo, kao i da će u dogovoru sa trenerima Crvene zvezde i Partizana, Janisom Sferopulosom, odnosno Željkom Obradovićem, odlučiti o košarkašima iz domaćih redova, koji bi mogli u tom periodu da se priključe ekipi.

Srpsku košarkašku reprezentaciju u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice za elitno evropsko takmičenje - 21. novembra protiv Danske u Kopenhagenu, a tri dana kasnije protiv iste ekipe u Beogradu.

Mnoge je zanimalo da li će bivši košarkaš Partizana, sada jedna od glavnih karika u moskovskom CSKA, biti u prilici da zaigra u predstojećem dvomeču. Prema rečima selektora Svetislava Pešića, Avramović je dobio zeleno svetlo i očekuje se da će za tri nedelje biti na raspolaganju reprezentaciji.

- Avio karta za Aleksu se vadi, pošto je dobio dozvolu CSKA, koji ne igra najjače evropsko takmičenje. Ali, uvek volim da dodam, samo da zdravlje posluži. Postoji i stavka osiguranja od eventualne povrede, koju reguliše KSS u saradnji sa FIBA, da ne ulazim u te detalje, jer to već nije moj sektor - rekao je Pešić za "Sport Klub".

Foto: profimedia

Aleksa Avramović

Takođe, istakao je kormilar "orlova" da će u narednom periodu morati da porazgovara sa trenerom Partizana Željkom Obradovićem i strategom Crvene zvezde Janisom Sferopulosom o još nekim igračima koji bi mogli da se priključe ekipi u tom periodu.

- Sve ćemo rešavati kao i do sada kroz razgovore sa Željkom Obradovićem i Janisom Sferopulosom, trenerima Partizana i Crvene zvezde, pa da vidimo šta mogu da ponude. Kalendar je tako hteo, njih očekuje izuzetno važan meč, pa sve se to mora uzeti u obzir. Generalno, još uvek je rano da bilo šta kažem na tu temu, jer pored specifične situacije oko poklapanja utakmica, uvek se moraju uzeti u obzir povrede i bolesti - poručio je selektor "orlova", te potom dodao do kada se mora poslati konačan spisak košarkaša za kvalifikacione utakmice.

- Do 11. novembra se mora poslati definitivan spisak košarkaša za kvalifikacione duele sa Dancima 21. u gostima i tri dana kasnije u Beogradu. Za sada je poslat preliminaran spisak sa 26 imena, ali nam sigurno nije potrebno toliko igrača. Moramo da vodimo računa o svemu, odnosno da čekamo do poslednjeg dana zbog već pomenutih okolnosti - istakao je Pešić.

Foto: Starsportphoto

Košarkaška reprezentacija Srbije

Na kraju razgovora, selektor Pešić osvrnuo se i na pitanje o formiranju novog stručnog štaba. Podsetimo, prilikom nedavnog produženja ugovora istakao je, da je prethodni tim pronašao druge angažmane, zbog čega će biti potrebno vreme za kompletiranje novog rukovodećeg kadra.

- Ni na tu temu nema nikakvih novosti. Očekuju me pregovori sa klubovima potencijalnih kandidata. Biće uslovno rečeno nova imena, koja su već bila u našem reprezentativnom programu. Znate da je Oliver Kostić nastavio karijeru u Kuvajtu, Marko Marinović u Australiji, a Ognjen Stojaković je u Denveru, dok oba kondiciona trenera imaju klupske angažmane u Nemačkoj i Turskoj. Znači, mora da se razgovora i dogovara, nema druge - zaključio je novi-stari selektor našeg nacionalnog tima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set