• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2020

07:14

(VIDEO/FOTO) KRAJ ZA JOKIĆA, NIŠTA OD NOVOG ČUDA! Lebron nokautirao Denver i odveo Lejkerse u finale posle deset godina!

NBA

(VIDEO/FOTO) KRAJ ZA JOKIĆA, NIŠTA OD NOVOG ČUDA! Lebron nokautirao Denver i odveo Lejkerse u finale posle deset godina!

Podeli vest

Nema novog čuda! Košarkaši Denver Nagetsa završili su učešće u ovogodišnjem plej-ofu posle poraza od Los Anđeles Lejkersa rezultatom 117:107

Lekersi su odneli pobedu u seriji finala Zapada sa 4-1 i plasirali se u svoje prvo veliko finale NBA lige posle deset godina.

Nikola Jokić i društvo su dva puta zaredom uspeli da nadoknade zaostatak od 3-1, ali ovog puta nisu iako su uspeli da se vrate posle zaostatka od 16 poena. Lejkersi će u velikom finalu igrati ili protiv Bostona ili protiv Majamija (Hit trenutno vodi 3-2).

Foto: ap photo/tanjug

 

Ovu utakmicu je obeležila još jedna partija Nikole Jokića u kojoj je imao problem sa faulovima maltene od prvih minuta i na kraju završio sa limitiranom minutažom i pet ličnih grešaka. Srbin je odigrao samo 30 minuta, te došao do 20 poena (9/16), sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Pratio ga je Džeremi Grent, koji je odigrao 46 minuta, sa 20 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je povređeni Džamal Marej ubacio 19 poena i dodao osam asistencija.

Foto: ap photo/tanjug

 

Sa druge strane briljirao je Lebron Džejms sa 38 poena (15/25), 16 skokova i deset asistencija. Entoni Dejvis je dodao 27 poena i uhvatio pet lopti, a pored njih sa po 11 poena dvocifreni su bili Aleks Karuso i Deni Grin.

Jokić je zbog tri lične greške igrao samo osam minuta u prvom poluvremenu i za to vreme je zabeležio devet poena. Probudio se sredinom treće četvrtine kada je Denver stigao od -15 do samo tri poena zaostatka. Ali Denver nikako nije uspevao da "prelomi" meč. Uspeli su Nagetsi da dođu i do izjednačenja 84:84 u poslednjim trenucima treće deonice, ali su Lejkersi pogodili trojku. Čuvali su u nastavku prednost od tri do deset poena. U poslednjoj deonici Jokić je stigao i do pete lične greške, a Lejersi do kraja ništa nisu prepustili slučaju.  U finišu je Lebron Džejms  vezao sedam poena na dva minuta pre kraja kada je sve definitivno bilo jasno.

Foto: ap photo/tanjug

 

Lejkersi su od starta nametnuli ritam. Denver je imao problema u organizaciji napada, pa se a veliki odmor otišao sa dvocifrenim zaostatkom.

U trećoj deonici kada je zablistao Grent i najavio da bi Denver mogao do preokreta. Jokić je hvatao ritam, pogađao, ali sve je palo u vodu za Denver kada je Srbin dobio peti prekršaj na polovini poslednje četvrtine. U finišu je Lebron pogađao kako je hteo i kada je hteo i stavio tačku na ovu seriju. 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija