• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2021

09:56

AMERIKA BRUJI O SRBINU! Zastrašujuće! Šta će tek biti kada Pokuševski nabaci mišiće!

NBA

AMERIKA BRUJI O SRBINU! Zastrašujuće! Šta će tek biti kada Pokuševski nabaci mišiće!

Podeli vest

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski napravio je šou i stigao do rekorda karijere u pobedi Oklahome protiv Los Anđeles Kliperse sa 117:112

Aleksej Pokuševski je sa 29 poena bio najefikasniji igrač meča, a za tri poena je prosto briljirao (6/9). Uz 4/10 za dva i 3/4 sa slobodnih bacanja, te osam skokova i dve asistencije. 

Ne samo što je zadivio statistikom, Pokuševski je pri rezultatu 112:112 pogodio odlučujuću trojku od koje se protivnik nije oporavio u poslednjem minutu.

Pokuševski briljira u NBA

Potrudio se  da ruki sezonu završi na vrhunski način. Najmlađi košarkaš lige zasijao je u pobedi Oklahome i oduševio Amerikance, koji su impresionirani organizacionim sposobnostima Pokuševskog.

Još pre starta sezone Pokuševski je istakao da ne bira pozicije, da će igrati gde god da ga trener postavi, a protiv Klipersa je to mahom bilo na poziciji plejmejkera.

Foto: tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

 

Nikola Jokić je morao mnogo da radi na unapređenju fizičkih performansi kada je stigao u redove Denvera. On je radio na gubitku mase, a Pokuševski će se truditi da napreduje u suprotnom smeru.

Trener oduševljen Srbinom

Trener Oklahome Mark Dengolt je pohvalio sposobnost Pokuševskog da organizuje igru.

- Zaista sam impresioniran njegovom sposobnošću da organizuje našu igru. Posebno imajući u vidu da on ne igra na toj poziciji. Dopustio sam mu da odluči meč u prvom poluvremenu i odradio je dobar posao. Ova pauza će mu biti veoma važna za rad na telu. Ako nabaci malo mišića i bude vredno radio na razvitku, biće mnogo razloga za optimizam -  rekao je Mark Dengolt.

Foto: tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

 

Dobio je Pokuševski pohvale i od saigrača. Mozes Braun je postigao 24 poena protiv Klipersa, ali nije govorio o svom učinku posle utakmice.

- Zastrašujuće je videti dečka visokog 213 centimetara kako vodi napad našeg tima. Morate gledati u budućnost sa njim - rekao je Mozes Braun.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija