• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2021

18:16 >> 19:05

VUJOŠEVIĆ OTKRIO ZAŠTO JOKIĆ NIJE IGRAO U PARTIZANU! Bio je DEBEO, rekli su da ne vredi dovoditi ga, a sada se KAJEM!

tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

NBA

VUJOŠEVIĆ OTKRIO ZAŠTO JOKIĆ NIJE IGRAO U PARTIZANU! Bio je DEBEO, rekli su da ne vredi dovoditi ga, a sada se KAJEM!

Podeli vest

Srpski centar Nikola Jokić u NBA ligu otišao je na mala vrata, ali je veoma brzo posato najbolji košarkaš sveta

Jokićeva karijera čudna je za igrača iz Srbije, Somborac nije nikada branio boje dva najtrofejnija kluba Crvene zvezde i Partizana, a centar Denvera je promakao i oštrom oku Duška Vujoševića koji je bio poznat kao "lovac na talente". Iz njegove škole izašli su brojni veliku svetski i evropski igrači. 

Foto: tanjug/AP Photo/Matt York

Bivši trener Partizana otkrio je zašto Nikola Jokić nije došao u Parizan iako je u to vreme svako ko je bio talentovan branio crno-bele boje. 

- Mogu sad izmišljati i petljati, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga video, nisam ga primetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali skautski posao u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga - rekao je Vujošević za "Index". 

Apsolutni hit "preko bare" su Luka Dončić i Nikola Jokić koji su ove sezone bili najbolji igrači svojih timova, a srpski centar i MVP čitave lige. 

- Najpre, i Dončić i Jokić su odmah po dolasku u Ameriku imali veliku podršku svojih trenera, što nije bio slučaj s Draženom, Tonijem i nekadašnjim evropskim zvezdama koje su dolazile u NBA. Zatim, košarka u NBA ligi se puno promenila. Ne igra se više jaka odbrana, a Jokiću odgovara ta 'small ball' igra koja širi igru i gde njegova lucidnost i košarkaška inteligencija mogu doći do izražaja. Pametan je igrač, ima fantastičan šut za svoju visinu i fantastično dobro čita igru. Nije ni Dražen bio brz igrač, ali je takođe imao odličan kontraritam, što mu je davalo veliku prednost u odnosu na protivnike. Oduševljen sam ovim što je Nikola napravio i srećan sam zbog njega, baš kao što bih bio srećan da je to postigao bilo koji igrač iz bivše Jugoslavije - dodao je legendarni trener. 

Foto: Informer

Oduševljenje u Srbiji zbog najvećeg individualnog priznanja u svetu košarke koje je dobio Jokić je ogromno, a nije ga krio ni sam Vujošević. 

- Šokiran sam, ali i oduševljen što je Nikola dobio takvo priznanje. NBA liga je u poslednjih 20 godina doživela veliku transformaciju. Kako igračku tako i sistemsku. Ćosić i Dalipagić, koji su u svoje vreme bili najbolji evropski igrači na svetu, došli su u NBA kampove, ali odustali su jer je tada to bio velik rizik. Koliko god oni bili dobri, a bili su sjajni i imali su prohodnost u NBA ligi, Amerika ih nije želela. NBA liga je na takve igrače, koji su dolazili iz nekog drugog područja, gledala sa skepsom i podcenjivanjem - podvukao je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ducko

pre 2 godine

Mrzim ove sto bi da se voze na tudjem uspehu. Lepo je rekao misko raznatovic: crvena zvezda je zakasnila 4 dana da uzme jokica,mi smo prvi bili. Partizan nikada nije ni bio opcija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija