• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2022

07:17

BRILJANTNA PARTIJA SRBINA! Rešeta Bogdanović, ne staje! Sa 32 poena do rekorda sezone! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

BRILJANTNA PARTIJA SRBINA! Rešeta Bogdanović, ne staje! Sa 32 poena do rekorda sezone! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Vrhunsko izdanje Bogdana Bogdanovića, koji je briljirao u pobedi Atlante u meču sa Niksima 117:111

Bogdan Bogdanović je sa Trejem Jangom predvodio Atlantu do važne pobede u Njujorku. Srpski reprezentativac je utakmicu završio sa 32 poena (11/20 iz igre) uključujući i četiri trojke iz deset pokušaja za nešto više od 34 minuta na parketu, a tome je dodao četiri skoka i tri fantastične asitencije.

Bio je ovo Bogdanov rekord sezone i popravio je učinak koji je pre samo nekoliko dana postavio u pobedi nad Memfisom kada je stao na 30 poena. 

Foto: Tanjug/AP

 

Briljirao je Srbin kada je bilo najpotrebnije. Razgoropadio se u finišu ligaškog dela u kojem se Atlanta i dalje bori za plasman u plej-of i trenutno su u zoni plej-in turnira. Odigrao je sjajno prvo poluvreme koje je završio sa 19 poena. Potom ga nije baš hteo šut u trećoj deonici, ali onda je upalio motore. Pogodio je i važnu trojku iz ugla kojom je vratio Hokse u vođstvo rezultatom 108:105 pred završna dva minuta utakmice i uništio nadu Niksa da mogu do pobede pred svojim navijačima.

Bolji od našeg asa bio je samo Trej Jang, sa 45 poena (13/25 iz igre, 7/15 za tri) ponovo je šou pripao prvoj zvezdi ekipe. Pogađao je trojke sa svojih pozicija, daleko izvan propisane linije za tri poena, izluđivao je Niske koji nisu znali kako da ga zaustave.  Herter je trijumfu doprineo sa 14 poena, osam skokova i četiri asistencije. Odličnu rolu, pre svega defanzivnu imao je Klint Kapela, dok je Danilo Galinari imao po 10 poena i skokova.

Kod domaćina Ar Džej Beret ubacio je 30 poena uz 13 uhvaćenih lopti, dok je Alek Burks dopisao 21, a Imanuel Kvikli 17 poena.

 

 

Milvoki je  deklasirao Čikago Bulse sa 28 razlike – 126:98 (33:20, 26:23, 32:26, 35:29). Janis je predvodio Bakse do ubedljive pobede sa 25 poena, 17 skokoa i pet asistencija za manje od 30 minuta na parketu! Prvi strelac utakmice i ekipe ipak je bio Džru Holidej koji je uz 27 poena imao i sedam završnih dodavanja.  Kod gostiju blistao je Nikola Vučević sa 22 poena i sedam uhvaćenih lopti za 32 minuta u igri.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija