• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2022

07:53

BOGIJEVI HOKSI VEZALI ČETVRTU POBEDU! Atlantu posle trijumfa sačekala UŽASNA vest! Ispisana ISTORIJA NBA (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

BOGIJEVI HOKSI VEZALI ČETVRTU POBEDU! Atlantu posle trijumfa sačekala UŽASNA vest! Ispisana ISTORIJA NBA (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Atlante pobedili su Klivlend rezultatom 113:107, čime su stigli do četvrtog uzastopnog trijumfa

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović završio je meč sa 11 poena,2 skoka i 1 ukradenoj lopti za 22 minuta provedenih na parketu. 

Hokse je do novog uspeha vodio Tre Jang sa 30 poena i 9 dodavanja, međutim, tokom utakmice se povredio, što je predstavljalo ozbiljan udarac za Jastrebove.

Najbolji igrač Atlante povredio je nogu u finišu trećeg perioda, a tada je već imao bilans od 19 koševa i pet asistencija.

Istakao se i Kevin Herter sa 23 poena, kao i Onjeka Okongvu koji je dodao 17 koševa i 12 uhvaćenih lopti. Kod gostiju najefikasniji je bio Džedi Osman sa 21 poenom, zapaženu rolu ostvario je i Darijus Garland sa 18 poena i osam asistencija.

Izuzetno uzbudljiv meč odigrali su Bruklin i Milvoki, a Baksi su posle dodatnih pet minuta savili 120:119 (110:110).

Naravno, u centru pažnje bio je Janis Adetokunbo koji je trojkom 18 sekundi pre kraja doneo produžetak svom timu, a onda i mirnom rukom sa linije slobodnih bacanja pobedu, pošto je pogodio oba puta na tri sekunde do kraja. Imao je Kevin Durent poslednji napad i šut za pobedu, ali je lopta pogodila obruč.

Inače, pomenutom trojkom pred kraj četvrte deonice Adetokunbo je postao najbolji strelac u istorji Milvoki Baksa. Meč je završio sa 44 poena, 14 skokova i 6 asistencija, pa je stigao do ukupno 14,216 poena, osavivši iza sebe legendarnog Karima Abdul-Džabara na 14.211 poena.

Bruklin, koji je u pomenutoj grupi sa Atlantom i Šarlotom, predvodili su Kevin Durent sa 26 poena, 11 asistencija i 7 skokva, Kajri Irving sa 25 poena, 5 asistencija i 3 skoka i Brus Braun sa 23 poena.

Milvoki se ovom pobedom popeo na drugo mesto Istočne konferencije, sa pobedom više od Bostona i jednom manje od Majamija, ali ima i meč manje.

Filadelfija je doživela poraz od jedne od najgorih ekipa u ligi - Detroita rezultatom 102:94. Ni sjajna rola Džoela Embida sa 37 poena i 15 skokova nije pomogla Seventisiksersima da izbegnu treći vezani neuspeh.

Osim što se pobrinuo da Čikago dobije Los Anđeles Kliperse nakon produžetka (135:130), Demar Derozan je glavni "krivac" što je ova NBA sezona ušla u istoriju.

Naime, Derozan je postao 14. igrač ove sezone kom je pošlo za rukom da na jednom meču ubaci 50+ poena. Ujedno, šesti je u istoriji Čikaga kom je to uspelo.

Međutim, malo je falilo da postane tragičar jer je promašio poslednje slobodno bacanje u regularnom delu za pobedu. Ostalo je 118:118, otišlo se u produžetak gde je Derozan ponovo zablistao.

Nikola Vučević je meč završio sa 22 poena i 14 skokova, Zak Lavin je imao 21 poen, dok je dabl-dabl od 10 poena i 12 skokova ostvario i Patrik Vilijams. U redovima Klipersa najefikasniji je bio Redži Džekson sa 34 poena. Pol Džordž je ubacio 22, a Markus Moris dva manje.

NBA - REZULTATI

Detroit - Filadelfija 102:94

/Kaningem 27 - Embid 37/

Atlanta - Klivlend 131:107

/Jang 30 - Osman 21/

Bruklin - Milvoki pp 119:120 (110:110)

/Durent 26 - Adetokunbo 44/

Čikago - L.A. Klipers pp 135:130 (118:118)

/Derozan 50 - Džekson 34/

Juta - LA Lejkers 122:109

/Mičel 29 - Vestbruk 24/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija