• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2022

06:25

ŠOU NIKOLE JOKIĆA! Srbin novim tripl dablom ušao u istoriju NBA lige i pregazio Oklahomu! (VIDEO)

tanjug/ap

NBA

ŠOU NIKOLE JOKIĆA! Srbin novim tripl dablom ušao u istoriju NBA lige i pregazio Oklahomu! (VIDEO)

Podeli vest

Nikola Jokić je ušao u istoriju NBA lige! Vodio je Denver do pobede protiv Oklahome 122:117, zabeležio 78. tripl dablu u karijeri, drugi u novoj sezoni, i izjednačio se sa legendarnim Viltom Čembrlenom na večnoj rang listi

Nikola Jokić ima 78 tripl dablova, pa mu nedostaje još jedan da nadmaši Vilta Čembrlena i da postane najbolji centar u istoriji NBA lige u ovoj statističkoj kategoriji. Sada sa legendom deli šesto mesto svih vremena. 

Dominacija Jokića

Foto: tanjug/ap

 

Srpski centar je utakmicu završio sa 18 poena, 16 skokova i 13 asistencija. Šutirao je samo 10 puta iz igre.  Marej je meč okončao sa 16 poena, ali navijače može da raduje činjenica da se polako vraća, s obzirom na to da je propustio kompletnu prošlu sezonu zbog povrede. U odličnoj formi je i Majkl Porter Džunior, koji je sa 22 poena nastavio da rešeta mrežice protivnika, dok je ovogodišnje pojačanje Kantejvijus Koldvel Poup meč okončao sa 21 poenom.

Foto: tanjug/ap

 

 

Na drugoj strani u Oklahomi, Aleksej Pokuševski se nije upisao u listu strelaca, na parketu je proveo 12 minuta, uz 1 promašen šut, 1 skok, 2 ukradene lopte, 1 blokadu i 1 faul. Šej Gildžes Alegzander je imao  28 poena, Džoš Gidi 19 poena, uz 12 skokova.

 

 

Opet je briljirao Nikola Jokić, te drugi meč u nizu upisao tripl-dabl i tako ušao i ustoriju NBA lige. Mada, nije bilo lako protiv Oklahome, Denver je tek i finišu slomio otpor rivala. Odolevala je Oklahoma, dugo se držala, ali su na kraju navijači ovacijama istratili Jokića i drugove. 

 

 

Luka Dončić je vodio Dalas i pregazio Memfis 137:96.Samo u prvoj četvrtini Slovenac je ubacio 22 poena što nikome do sada još nije uspelo ove sezone.   Meč je okončaosa 32 poena za manje od 30 minuta na parketu. Imao je i sedam skokova i 10 asistencija.

Janis Adetokunbo je u izvanrednoj formi. Osetili su to na svojoj koži igrači Hjustona, pošto im je Janis ubacio  44 poena u pobedi Milvokija 125:105. Janis je ubacio 44 poena za svega 27 minuta. Na drugoj strani, mladi Džejlen Grin je prednjačio sa 22 poena.

Majami je pobedio  Toronto Reptorse 112:109. Najefikasniji bio je DžimiBatler sa 24 poena, dok je na drugoj strani Paskal Sijakam imao 23. Naš Nikola Jokić nije dobio ni mut.

 

 

NBA LIGA, REZULTATI

Nedelja

Filadelfija - San Antonio 105:114

Indijana - Detroit 124:115

Orlando - Boston 120:126

Čikago - Klivlend 96:128

Majami - Toronto 112:109

Milvoki - Hjuston 125:105

Dalas - Memfis 137:96

Denver - Oklahoma 122:117

Sakramento - Los Anđeles Klipers u toku

21:30 Los Anđeles Lejkers - Portland

23:00 Atlanta - Šarlot

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija