• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2022

06:35

DONČIĆ OZBILJNO PRETI JOKIĆU! Slovenac ne staje, ubacio 42 poena Portlandu! (VIDEO)

USA Today

NBA

DONČIĆ OZBILJNO PRETI JOKIĆU! Slovenac ne staje, ubacio 42 poena Portlandu! (VIDEO)

Podeli vest

As Dalasa Luka Donćić vodio je svoj tim do pobede nad Portlandom – 117:112

Slovenac je još jednom pokazao zašto je ove sezone jedan od glavnih favorita za MVP priznanje i ozbiljno preti asu Denvera Nikolu Jokiću. Ubacio je 42 poena,  pogodio 13 od 22 šuta iz igre ,59 odsto, dodao je deset skokova i podelio 13 asistencija. 

Šesti put u karijeri Luka Dončić je ostvario dvocifren učlinak u najznačajnijim statističkim kolonama sa najmanje 40 ubačenih poena.Svi ostali košarkaši Dalasa u istoriji zajedno imaju 40 tripl-dablova, a Luka sam 49.

S druge strane, odličan meč pružio je Džeremi Grent, koji je ubacio 37 koševa. 

Džoel Embid je bio najraspoloženiji u trijumfu Filadelfije protiv Atlante 121:109. Pored 42 ubačena poena Embid je zabeležio i deset skokova i šest asistencij. Međutim, povredio je rame.

- Ne znam tačno šta se desilo, ali ponekad jednostavno ne mogu da podignem ruku. To posebno osećam prilikom pokušaja blokada. Zasad mogu da igram u nedelju, ali videćemo još- rekao je Embid.

Tajris Meksi je dodao 26. Duo Marej - Jang i ovog puta je predvodio Atlantu. Trej je ubacio 27, dok je Dežonte dodao 23. 

 

Nju Orleans savladao je Hjuston 119:106. Najefikasniji u sedmoj pobedi Pelikansa bio je Zajon Vilijamson sa 26 poena, dok je Ingram dodao 20.

Roketse je predvodio fenomenalni Džejlen Grin, koji je ubacio 33 poena. Naš Boban Marjanović je za četiri minuta na parketu ubacio dva poena, uz dva skoka.

Majami je ubedljivo savladao Šarlot rezultatom 132:111. Tim sa Floride pretvorio je odlični Štrus koji je ubacio 31 poen, Bam Adebajo je dodao 24 uz 15 skokova. Naš Nikola Jović ušao je u igru u poslednjem minutu i odmah postigao trojku. Kod Hornetsa se istakao Teri Rozir sa 22 poena. 


NBA LIGA

Los Anđeles Klipers – Bruklin 95:110

Vašington – Juta 121:112

Detroit – Boston 108:117

Indijana – Toronto 118:104

Filadelfija – Atlanta 121:109

Majami – Šarlot 132:115

Dalas – Portland 117:112

Nju Orleans – Hjuston 119:106

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija