• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2022

06:57

ZASTRAŠUJUĆI LUKA DONČIĆ! Ubacio 42 POENA uz tripl dabl i ušao u istoriju NBA lige!

Tanjug/AP

NBA

ZASTRAŠUJUĆI LUKA DONČIĆ! Ubacio 42 POENA uz tripl dabl i ušao u istoriju NBA lige!

Podeli vest

Slovenac Luka Dončić razbio je branioca titule Golden Stejt 116:113 i ispisao NBA istoriju

Slovenac igra sezonu iz snova. Ne samo što je doneo svom timu pobedu  košem u poslednjem minutu posle kojeg Voriorsi nisu uspeli da se oporave, nego ceo svet bruji o novim tripl-dablom u koji je spakovao 41 poen sa impozantnih 52 odsto iz igre, po 12 skokova i asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Skočio je na četvrto mesto liste igrača sa najviše tripl-dablova u kojima je ubacio bar 35 poena. Tu poziciju deli sa Viltom Čembrlejnom i Lebronom Džejmsom, sa po 13 takvih partija.

Foto: Tanjug/AP

 

 

To nije sve, Luka je postao tek šesti igrač sa pet ili više tripl-dablova i minimum 40 poena! On ih ima pet, Lebron jednu više, Vilt je na sedam, a ispred su Rasel Vestbruk sa 13, Džejms Harden sa 16 i Oskar Robertson sa 22 takve utakmice. Robertsonu se Luka pridružio kao jedini igrač koji je imao više tripl-dablova sa bar 40 poena u jednoj sezoni, pre 25. rođendana. Oskar je to činio dva puta tokom karijere, Luka ih ove godine ima već tri, a ostale su mu još 62 utakmice do kraja!

Dončić je za čeiri godine uradio ono što je Dirk Novicki učinio za dve decenije u NBA ligi! Luka i Dirk sada imaju po 20 partija sa bar 40 poena i na deobi su druge pozicije na večnoj listi franšize.

Pored Dončića u redovima Dalasa istakli su se Tim Hardavej Džunior sa 22, odnosno Dinvidi sa 14 poena do isključenja. Kari je ubacio 32 poena, Kuminga ga je pratio sa 14 poena i 10 skokova.

Njujork Niksi demolirali su Detroit Pistonse, 140:110. Petorica igrača Njujorka imalo je preko 15 poena, a najefikasniji među njima bio je Džulijus Rendl sa 36 postignutih. O toku ovog meča se nema šta posebno govoriti. Niksi su vodili skoro svih 48 minuta ove utakmice, izuzev jednog poseda u drugoj četvrtini. Upravo nakon tog koša Detroita gosti prave ogromnu seriju i tako rešavaju pitanje pobednika na ovom meču.

 

 

NBA LIGA, REZULTATI

Detroit - Njujork 110:140

Dalas – Golden Stejt 116:113

Portland – LA Klipers 112:118

Standings provided by Sofascore

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija