• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2023

06:36

DA LI JE OVO REALNO, A GDE JE JOKIĆ? Srbin nije najbolji, Dončić je izdominirao!

USA Today

NBA

DA LI JE OVO REALNO, A GDE JE JOKIĆ? Srbin nije najbolji, Dončić je izdominirao!

Podeli vest

Ad Dalasa Luka Dončić je najbolji igrač zapadne konferencije u decembru, a za najboljeg na Istoku izabran je centar Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid. A Nikola Jokić?

Srpskom centru Nikoli Jokiću ni tripl-dabl u proseku, nije pomogao da se domogne priznanja. 

Dončić pre Jokića

Reprezentativac Srbije je imao 29,2 poena, 12,3 skokova i 10,1 asistenciju po nastupu, što očigledno nije bilo dovoljno. Luka Dončić je treći put u karijeri proglašen za igrača meseca zahvaljujući proseku od 35,1 poena, 8,5 skokova i 9,3 asistencije na 15 odigranih mečeva u decembru.

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić

To je najefikasniji mesec jednog igrača u istoriji Dalasa (minimum 10 utakmica), a Mavsi su pritom ostvarili učinak 11:4 sa njim na parketu. Postizao je 30 ili više poena na 12 utakmica, tri puta prebacio marginu 50. Takođe je zabeležio i tri od osam ovosezonskih tripl-dablova u smiraj godine.

Jedini košarkaš tima iz Teksasa koji je više puta dobijao nagradu za igrača meseca je Dirk Novicki, kojem je to pošlo za rukom šest puta.

Džoel Embid proglašen je za najboljeg na Istoku, prosečno je beležio  35,4 poena, 9,9 skokova i 4,2 asistencije, uz skor ekipe 9-4.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 1 godinu

То је неправда, Јокић у просеку има трипл-дабл! Не верујем да је то неко остварио пре њега.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija