• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2023

07:07

MAGIJA NESTVARNOG DONČIĆA! Novi tripl-dabl i dominacija brutalnog Slovenca! Lebron prkosio godinama!  (VIDEO)

Tanjug

NBA

MAGIJA NESTVARNOG DONČIĆA! Novi tripl-dabl i dominacija brutalnog Slovenca! Lebron prkosio godinama! (VIDEO)

Podeli vest

Fenomenalni slovenački reprezentativac Luka Dončić postigao je 34 poena, 10 skokova i 10 asistencija za svoj deveti tripl-dabl u sezoni i doprineo da njegov Dalas nadigra Nju Orleans Pelikanse sa 127:117

Dalas je posle jedne četvrtine stigao do vođstva od 34:15! Još jedno sjajno veče je imao Luka Dončić, koji je postigao poslednjih 11 poena, a prvu deonicu je završio sa 14 poena.

Foto: Tanjug

 

- Brojke su tu, one su tamo na tabli, tako da sam veoma svestan učinka - rekao je Dončić posle meča!

Katastrofalna stvar za Pelikanse je bila činjenica da su promašili svih devet pokušaja sa 3 poena u prvoj četvrtini, kada je Nju Orleans napravio samo 6 od 26 iz igre. Tim Hardavej mlađi dodao je 18 poena za Dalas, Džejden Hardi 15, a Spenser Dinvidi 12.

 

 

Maveriksi su pobedili u osam od devet poslednjih utakmica i idealno su otvorili 2023. godinu. Nju Orleans je igrao bez svoja tri vodeća strelca - Vilijamsona, Brendona Ingrama i Si Džej Mekoluma. Jonas Valančunas je za Pelikanse postigao 25 poena i imao je 10 skokova. Nadži je postigao 24, a Herbert Džons 16. 

U preostalim susretima odigranim u večeri za nama, Boston je nadigrao Sparse uz 34 poena Tejtuma i 29 Brauna, dok je Brogdon imao 23 poena. Kolins, Džons i Ričardson su u Sparsima imali po 18 poena.

Čikago Bulsi su Jutu porazili na svom parketu uz 36 poena Lavina i 35 Derozana, dok je Markanen završio mečsa 28 poena. Orlando je dobio Voriorse nošen na krilima Bankera koji je upisao 25 poena i Vagnera sa 24, Lamb je u Golden Stejtu bio efikasniji sa 26 poena. 

Lejkersi su bili bolji od Kingsa uz 37 poena, osam skokova i sedam asistencija Lebrona Džejmsa.  Foks ga je pratio sa 34 poena, a Lejkersi su posle drame slavili. Vezali su petu uzastopnu pobedu, pa sada imaju šest pobeda u poslednjih sedam mečeva.

Kingsima je ovo treći poraz u poslednja četiri meča. Lebron usput ima prosek od 38 poena na četiri meča otkad je proslavio 38. rođendan i ne zna za poraz, i ne namerava da stane. 

REZULTATI:
San Antonio - Boston 116:121 
Čikago - Juta 126:118 
Dalas - Pelikans 127:117 
Golden Stejt - Orlando 101:115 
Kings - Lejkers 134:136

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija