• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2023

07:21

ŠOU LUKE DONČIĆA! Novi tripl-dabl i dve lude trojke, Slovenac je rasturio Lebrona i Lejkerse (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

ŠOU LUKE DONČIĆA! Novi tripl-dabl i dve lude trojke, Slovenac je rasturio Lebrona i Lejkerse (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Luka Dončić vodio je Dalas protiv Los Anđeles Lejkersa - 119:115 posle dva produžetka

Slovenac je ostvario novi tripl-dabl sa 35 poena, 14 skokova i 13 asistencija, a pamtiće se dve trojke Dončića. Prvom je odveo meč u prvi produžetak, a zatim još jednu za drugi.

Osim Dončića fantastičan je bio i Kristijan Vud sa 24 poena i 14 skokova, Tim Hardavej je imao 22 poena, a Spenser Dinvidi 17.

Lejkerse je kao i u prethodnom periodu predvodio Rasel Vestbruk sa 28 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a na teren se vratio i Lebron Džejms sa "zamalo" trip-dablom od 26 poena, 16 skokova i 7 asistencija. 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Lejkerse je pobede koštao očajan šut za tri poena, ubacili su samo sedam trojki, dok se Lebron Džejms propisno ispromašivao u finišu.

Dalas je u završnici vodio sa 95:89, pa je na kraju morao da juri produžetak, pri 101:98, Luka je bio taj koji je morao da izboksuje dodatni period igre sa distance. 

Lebron je sa linije za slobodna bacanja doneo Lejkersima 108:105, ali je Luka sa distance izboksovao pet minuta. Tu je zasijao i Dinvidi, asistirao je Dončiću za 114:113, pa i sam vezao dva koša, a Bulok je sa linije penala stavio tačku na meč.

Foto: Tanjug/AP

 

Filadelfija je poražena od Oklahome 133:114. Šei Gildžes Aleksander zatrpao je koš Seventisiksersa, meč je završio sa 37 poena, osam skokova, šest asistencija, dve blokade i jednu ukradenu loptu.

Na drugoj strani istakao se Džoel Embid sa 30 poena, a uhvatio je i 10 skokova, dabl-dabl učinak u redovima domaćina imao je i Džejms Harden sa 24 poena, 15 asistencija i šest uhvaćenih lopti. Gidi je meč završio sa 20 poena, osam asistencija i četiri skoka. Alekseja Pokuševskog ni ovog puta nije bilo u timu Oklahome zbog povrede.

Boston je u Barklejs centru savladao Bruklin i upisao petu vezanu pobedu – 109:98. Džejson Tejtum je meč okončao sa 20 poena i 11 skokova, Markus Smart je imao 16 poena uz 10 asistencija. U ekipi Netsa prednjačio je Kajri Irving sa 24 poena. 

Milvoki je u odsustvu Janisa Adetokunba i Krisa Midltona poražen od Majami - 108:102. Nije bilo našeg Nikole Jovića zbog povrede. Nigerijac Gejb Vinsent istakao se sa 28 poena, dok je Bem Adebajo zabeležio dabl-dabl učinak - 24 poena, 12 skokova. 

Toronto je dobio Šarlot - 124:114. stakao se Paskal Sijakam sa 35 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je na suprotnoj strani tri poena manje ubacio Lamelo Bol. Mejson Plamli imao je zapaženu rolu u poraženoj ekipi sa 16 poena i 15 skokova.

NBA LIGA

Petak

Filadelfija - Oklahoma 114:133

Bruklin - Boston 98:109

Majami - Milvoki 108:102

Toronto - Šarlot 124:114

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija