• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2023

06:23

DOKTOREEEE! Jokić gazi redom! Denver mu se klanja, Srbin upisao 20. tripl-dabl (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

DOKTOREEEE! Jokić gazi redom! Denver mu se klanja, Srbin upisao 20. tripl-dabl (VIDEO)

Podeli vest

Nastavlja se surova dominacija Nikole Jokića, koji je novim tripl-dablom vodio Denver do trijumfa protiv Šarlota - 119:105.

Novom maestralnom partijom opet je Nikola Jokić pokazao zašto će MVP priznanje po svemu sudeći treću godinu u nizu završiti u njegovim rukama.

Jokić je MVP

Reprezentativac Srbije je upisao je protiv Šarlota 20. tripl-dabl u sezoni - 30 poena, 16 skokova i 10 asistencija, a Nagetsi su se dodatno učvrstili na prvom mestu Zapadne konferencije.

Ovim tripl-dablom postavio je novi rekord franšize Denver Nagetsa u ovom parametru. Prošle sezone Nikola je zabeležio 19 tripl-dablova, a ove je taj broj prestigao već nakon nešto više od pola odigranih mečeva.

 

 

Nije sve išlo sjajno protiv Šarlota! Imali su Hornetsi i 15 poena prednost tokom prvog dela meča, a onda je tokom treće deonice Jokić preuzeo stvari u svoje ruke. Samleo je protivnike.  Početak drugog poluvremena bio je u znaku sjajne igre srpskog centra. Braun, Čančar i Koldvel-Poup, te Porter pomogli su Nikoli, pa je Denver brzo istopio minus i otišao na dvocifrenu razliku - 81:71.

Foto: Tanjug/AP

 

Za samo 34 minuta imao je Jokić 30 poena, 16 skokova i 10 asistencija, pa je bilo jasno da Šarlot nema čemu da se nada. Čak šest igrača Denvera, uz Jokića, imalo je dvocifren košgeterski učinak. Slovenac Vlatko Čanačar meč je završio sa 12 poena i pet skokova, Porter i Braun dodali su 14, Koldvel-Poup 15, dok je Grin imao 10..

Foto: Tanjug/AP

 

Sa druge strane raspoloženi su bili Gordon Hejvord sa  21 poenom i Pi Džej Vašington, koji je imao jedan više.

Denveru je protiv Šarlota bila 39. pobeda, uz 18 poraza.

 


Bogdan Bogdanović je bio raspoložen, pomogao je Atlanti sa 13 poena u pobedi nad San Antonijem - 126:106. Imao je naš as još  tri skoka i dve asistencije. 

Njegovu ekipu predvodio je Trej Jang sa 24 poena i 17 asistencija, dok je isto toliko poena imao i Diandre Hanter, Dižonte Marej ubacio je 18 poena. Sa druge strane, u ekipi San Antonija prednjačio je Keldon Džonson sa 25 poena.

 

 

Sjajni Sakramento je slavio posle produžetka protiv Dalasa 133:128. Foks je briljirao sa 36 poena, većinu u četvrtoj četvrtini i produžetku. Na drugoj strani Kajri Irving je upisao 28 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Dončić je imao 27 poena, devet skokova i pet asistencija-

U duelu  Golden Stejta i Los Anđeles Lejkersa, a šampioni je poraženi 109:103 iako Lebron Džejms nije igrao za pobednički sastav. Prednjačio je reprezentativac Nemačke Denis Šreder sa 26 poena. U povratničkom meču Dianđelo Rasel je ubacio 15 poena. Sa druge strane bez Stefa Karija, Voriorse je predvodio Džordan Pul sa 29 poena.

 

 

NBA LIGA

Nedelja

Bruklin – Filadelfija 98:101

Šarlot – Denver 105:119

Orlando – Majami 103:107

Vašington – Indijana 127:113

Atlanta – San Antonio 125:106

Njujork Niksi – Juta126:120

Klivlend – Čikago 97:89

Golden Stejt – Los Anđeles Lejkersi 103:109

Sakramento - Dalas 133:128

Boston - Memfis 20.00

Torotno - Detroit 21.00

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija