• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.04.2023

07:22

NBA LIGA SE KONAČNO OGLASILA! Evo kada će Jokić saznati da li će ponovo biti MVP!

Tanjug/AP

NBA

NBA LIGA SE KONAČNO OGLASILA! Evo kada će Jokić saznati da li će ponovo biti MVP!

Podeli vest

Nikola Jokić je i ove sezone favorit za osvajanje MVP nagrade, a da li će je dobiti saznaćemo u jedan sat posle ponoći u noći između utorka i srede.

NBA liga se oglasila i potvrdila kada će biti poznato da li će Nikola Jokić treću sezonu zaredom biti MVP NBA lige.

Pored Nikole Jokića, finalisti za MVP titulu su Džoel Embid iz Filadelfije i Janis Adetokumbo iz Milvokija. 

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić čeka treću MVP nagradu

Jokić će osvojio prethodne dve nagrade, a i prošle sezone mu je protivkandidat bio Embid. Međutim, ove godine je borba neizvesnija. Prvo, Embid je imao neverovatno sezonu, a i mnogo je kukao, pa je mesecima trajala hajka protiv srpskog centra, ne bi li as Filadelfije iskočio u prvi plan i dobio nagradu.

Ako Nikola dobije MVP nagradu i treći put u nizu, staje rame uz rame sa Lerijem Birdom, koji je tri sezone zaredom osvajao prestižno priznanje.

 

 

Jokić je poslednje dve godine bio MVP lige, što se desilo samo 13 puta u istoriji najjače košarkaške lige sveta. Tri uzastopne MVP titule do sada su osvajala samo trojica igrača – Bil Rasel (1961, 1962, 1963), Vilt Čemberlen (1966, 1967, 1968) i  Leri Bird (1984, 1985, 1986), koji je poslednji kome je to uspelo.

Takođe, Nikola je bio među najboljima u pobedi košarkaša Denver Nagetsa protiv Finiks Sansa 125:107 na svom terenu u prvom meču druge runde plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Srpski centar je upisao dabl-dabl učinak od 24 poena, 19 skokova i 5 asistencija, dok je Džamal Marej  bio najefikasniji sa 34 poena, a imao je i 5 skokova i 9 asistencija. Raspoložen je bio i Gordon sa 23 poena, Braun je ubacio 14, Porter 11, a Kaldvel-Poup 10 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija