• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2023

07:58

BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, SVAĐA AMERIKANACA ZBOG JOKIĆA I EMBIDA! Sve što treba da uradite je da zaplačete i pomenete rasizam...

USA Today/tanjug

NBA

BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, SVAĐA AMERIKANACA ZBOG JOKIĆA I EMBIDA! Sve što treba da uradite je da zaplačete i pomenete rasizam...

Podeli vest

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je sjajnu sezonu u NBA ligi, rušio rivale i rekorde, ali to nije bilo dovoljno za treću u nizu MVP nagradu, koja je ove godine pripala Džoelu Embidu, igraču Filadelfije.

Hajka medija i fanova Džolea Embida, urodila je plodom. Mesecima se priča kako Nikola ne zaslužuje mesto u istoriji i treću u nizu MVP titulu, pa je na kraju nije ni dobio.

Nikola Jokić nije bio ni blizu da odbrani titulu! Džoel Embid je na kraju glasanja imao čak 915 glasova, odnosno čak 241 glas više od srpskog košarkaša. Čak 73 glasača stavilo je Embida na prvo mesto dok je Nikolu Jokića kao najboljeg izabralo tek 15 ljudi. 

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić bez MVP nagrade

Ljuti su fanovi centra Denver Nagetsa, pa su bes iskalili na društvenim mrežama. Nastao je haos kada je "Bleacher Report" objavio fotomontažu Embida u odelu Betmena, dok je u pozadini as Denvera Nikola Jokić kao Džoker. Brojni Amerikanci smatraju da je Srbin pokraden, te da je Embid kuknjavom došao do priznanja.

 

 

"Ako bude cmizdrio dovoljno, da li ću ja dobiti sledeću? - piše u jednom komentaru."Džoker će osvojiti MVP finala, tako da nije važno", Nikoli ide šampionski prsten", "Sve što treba da uradite je da zaplačete i pozovete se na rasizam, da biste osvojili nagradu", samo su neki od brutalnih komentara na društvenim mrežama.

U konkurenciji za MVP nagradu bili su Nikola Jokić, Džoel Embid i Janis Adetokumbo. Embid je sa Filadelfijom u ligaškom delu zauzeo treće mesto Istočne konferencije sa skorom 54:28, a prosečno je na 66 utakmica beležio 33,1 poen po meču,  uz 10,2 skoka po meču i 4,2 asistencije.

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid dobio prestižno MVP priznanje

Centar tima iz Kolorada odigrao je 69 utakmica, prosečno na terenu provodio 33,7 minuta, za to vreme beležio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po meču, čime je vodio Nagetse do prvog mesta Zapadne konferencije sa skorom 53:29.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija