• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2023

06:15

AUUUU! RAFALNA PALJBA JOKIĆA, ALI DŽABE! Meč za istoriju, ubacio 53 poena, umalo se potukao... Sansi su se na kraju radovali (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

AUUUU! RAFALNA PALJBA JOKIĆA, ALI DŽABE! Meč za istoriju, ubacio 53 poena, umalo se potukao... Sansi su se na kraju radovali (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Šteta, velika šteta! Nikola Jokić odigrao je doktorsku partiju, ispisao istoriju, ali nije mogao sam protiv Finiksa, koji je slavio u četvrtom meču plej-ofa sa 129:124 i izjednačio na 2:2 u seriji.

Bio je Nikola Jokić najbolji pojedinac na terenu i meč je završio sa 53 poena, 11 asistencija i 4 skoka. Ovo je najbolja utakmica srpskog centra od 6. februara 2021. godine, tada je ubacio 50 poena Sakramento Kingsima.

Našalost, nije imao pravu pomoć saigrača naš as protiv Sansa, samo je Džamal Marej uspeo da ga isprati sa 28 poena, dok je podbacio Majkl Porter, koji je imao svega 11, koliko je ubacio i Aron Gordon.

Foto: Tanjug/AP

 

Sa druge strane su fenomenalno ponovo igrali Devin Buker i Kevin Durent koji su meč završili sa po 36 poena, dok ih je pratio Šemet sa 19, Diandre Ejton imao je osam poena i osam skokova.

Novu maestralnu partiju odigrao je naš as, međutim, ne može sam da vodi Denver. To je svima jasno!  Najbolji centar sveta održao je Sansima čas košarke, vrteo je čuvare ispod koša, pogađao iz svih pozicija, "cepao" trojke, još jednom potvrdio da je majstor, ali je bilo uzalud. Finiks je na svom terenu stigao do egala u seriji - 2:2. I dalje Nagetsi imaju prednost domaćeg terena, pošto se serija sad seli u Kolorado. Međutim, Denver sada morati da pronađe način da zaustavi neverovatan napad rivala.

Foto: Tanjug/AP

 

Nagetsi su sredinom prve četvrtine, zahvaljujući seriji 13:2, preokrenuli rezultat u svoju korist, posle boljeg početka Sansa, i poveli 28:20. Sansi su do  poluvremena konsolidovali  igru, zaigrali mnogo oblje i angažovanije. Buker je uglavnom stvarao probleme odbrani Denvera, dok je Jokić s druge strane "maltretirao" igrače Finiksa, koji nisu znali kako da ga zaustave, pa je ubacio u prvom delu meča 24 poena, ali je Finiks na poluvremenu imao prednost od 63:61.

Foto: Tanjug/AP

 

Kraj poluvremena obeležio je Jokić koji je želeo da se igra što pre nastavi pa je prišao ka aut liniji i pokušao da uzme loptu od vlasnika Finiks Sansa, Meta Išbija. Malo je Srbin potkačio milijardera, pa je došlo do incidentna, a Jokić je dobio tehničku grešku.

 

 

Na sreću, sve se brzo smirilo, nije haos uticao na srpskog centra koji je do sredine treće deonice stigao do 42 poena. Bio je nerešiva enigma za odbranu Finiksa, ali nažalost samo on iz redova Nagetsa. Buker je u nastavku sa dve trojke doneo prednost svom timu 98:92, a Sansi su koristili trenutak dok je Nikola bio na klupi, malo da predahne, pa su rešetali iz svih i došli do vođstva od 108:100. Pokušao je Jokić na sve načine da vrati svoj tim u igru, ali nije, kako smo već napomenuli, mogao sam da preokrene rezultat i uzvrati raspoloženim Sansima, koji su slavili i izjednačili rezultat u seriji na 2:2. Sledeći meč igra se u Koloradu u noći između utorka i srede.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija