• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2023

06:33

MONSTRUUUM! Demonstracija sile, Jokić je pravi MVP! Opet je demolirao Finiks! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

MONSTRUUUM! Demonstracija sile, Jokić je pravi MVP! Opet je demolirao Finiks! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Sjajni Nikola Jokić ne staje. Izdominirao je ponovo srpski centar, a Denver je u petom meču plej-ofa pred svojim navijačima savladao Finiks Sanse 118:102.

Nagetsi sada u polufinalnoj seriji vode sa 3:2 i u narednoj utakmici će imati meč loptu za plasman u finale Zapadne konferencije.

Srbin je i ovaj meč završio sa tripl-dabl skorom. Imao je Nikola Jokić 29 poena, 12 asistencija i 13 skokova za 38 minuta koliko je proveo na parketu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Pored Nikole Jokića, u ekipi Denvera, Brus Braun je dodao 25 poena, a Džamal Marej 21, dok je  Majkl Porter ubacio 19.

U redovima Finiksa Devin Buker sa 28 i Kevin Durent sa 26 bili najbolji. 

 

Denver je tokom prve deonice predvođen Jokićem, ali pre svega raspoloženim Portetom, koji je u ubacio četiri trojke stekao dvocifrenu prednost - 35:23, dok je Srbin nakon 12 minuta imao pet ubačenih poena. U nastavku su se gosti konsolidovali. Buker i Durent počeli su da tope prednost Nagetsa. Sansi su do kraja poluvremena stigli do egala 45:45, ali je Denver ipak na predah otišao sa prednošću od 50:48.

Foto: Tanjug/AP

 

Srbin je na staru treće četvrtine ubacio šest poena, jednu trojku je pogodio Marej pa su Sansi bili primorani da traže tajm aut. Nije to bilo od pomoći, sevnula je trojka Jokića, pa Mareja i Denver je pobegao na +21, 71:55. Ispostavilo se da su Nagesti tokom treće četvrtine rešili pitanje pobednika, dobili su ovaj deo igre sa 39:25 i bez problema zadržali vođstvo do kraja utakmice.

Foto: Tanjug/AP

 

Denver nije spuštao ritam ni tokom poslednje deonice, gazili su Jokić i drugovi Durenta i ostatak društva, pa su u jednom momentu imali i 24 poena viška - 104:80. Durent je bio toliko očajan da je sve pokušao, čak i niskim udarcima da zaustavi Nikolu, pa je dobio tehničku nakon što je laktom udario Jokića. Ali, ni to mu nije pomoglo, Nikola je opet izdominirao i upisao tripl-dabl. Na kraju 118:102 za Denver, koji u narednoim meču može da završi posao.

Naredni duel dva tima je u noći između četvrtka i petka.

 

 

Vratio se Džoel Embid u pravu formu i doneo prednost Filadelfiji. Seventisiksersi su na gostovanju pobedili Boston Seltikse 115:103 i sada vode sa 3:2 u polufinalu Istoka.

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

Aktuelni MVP NBA lige postiao je 33 poena uz 7 skokova i 3 asistencije, a fantastičan je bio i Tajris Maksi koji je uspeo da postigne 30 poena uz takođe 7 skokova i 3 asistencije. Istakao se i Džejms Harden sa 17 poena, 10 asistencija i 8 skokova, dok je Tobajas Heris imao dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova. Kod Bostona je sjajan meč sa 36 poena, 10 skokova i 5 asistencija imao Džejson Tejtum, Džejlen Braun je dodao 24 poena i 6 skokova.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija