• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2023

06:38 >> 08:10

JOKIĆ NIJE SA OVE PLANETE! DENVER JE U FINALU! Novi TRIPL-DABL SRBINA! Nagetsi PROTUTNJALI kroz Finiks! (FOTO)

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆ NIJE SA OVE PLANETE! DENVER JE U FINALU! Novi TRIPL-DABL SRBINA! Nagetsi PROTUTNJALI kroz Finiks! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u finale Zapadne konferencije pošto su sa 125:100 savladali Finiks Sanse u sedmoj utakmici polufinala!

Denver je u finalu! Kaznena ekspedicija predvođena Nikolom Jokićem protutnjala je kroz Arizonu, deklasirala Finiks i plasirala se u veliko finale Zapadna. Po drugi put u karijeri srpski reprezentativac imaće šansu da se bori za trofej u konferenciji, a po današnjoj igri utisak je da Nagetsi nikada nisu bili spremniji da napadnu i sam prsten! 

Od prvog do poslednjeg minuta Nagetsi su dominirali u Fudprint centru u Finiksu! Ništa se nemoćni Sansi nisu pitali pod nestvarnim naletima Nikole Jokića koji je odigrao još jednu brilijantnu partiju, možda i najbolju u ovom plej-ofu, a 11. tripl-dabl u doigravanju bio je dovoljan za trijumf - 125:100! 

Foto: Tanjug/AP

Delovalo je nakon uvodnih pogodaka Kameruna Pejna da Finiks ima kakve-takve šanse da zapreti Denveru, ali... Nakon tajm-auta koji je zatražio Majkl Meloun usledila je serija 17:0 za Denver Nagetse. Tada je meč u Arizoni bio rešen, a pored Jokića noć za pamćenje imao je i Kentavijus Koldvel Poup čija je dalekometna paljba ubila sve šanse Sansa da mogu do majstorice. 

Do poluvremena Nagetsi su uspeli da postignu čak 81 poen i steknu 30 razlike! Nestvarno! Na sve to treba pomenuti da je Denver posle 24 minuta imao samo jednu izgubljenu loptu. Pokušao je Finiks da se trgne na startu drugog dela igre, ali spasa nije bilo budući da je svoje veče imao Nikola Jokić. 

Srpski reprezentativac je meč završio sa 32 poena, 12 asistencija i 10 skokova. Pratio ga je Džamal Marej sa 26 koševa, a Kentavijus Koldvel Poup ubacio je 21. Sa druge strane, Kamerun Pejn je dominirao sa 31 poenom, Kevin Durant je bio "slab" sa 23, a Devin Buker još gori sa samo 12 koševa. 

Denver Nagetsi sada mogu da se okrenu odmoru, ali i pripremi finala konferencije. Ipak, još uvek nije poznato ni kada će finalna serija početi, a ni ko će biti rival četi Majkla Melouna budući da serija Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa još uvek traje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija