• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.05.2023

06:41

BIĆE LUDNICA, JOKIĆ IDE NA LEBRONA! LEJKERSI UNIŠTILI VORIORSE I ZAKAZALI DUEL SA DENVEROM! (VIDEO)

Tanjug

NBA

BIĆE LUDNICA, JOKIĆ IDE NA LEBRONA! LEJKERSI UNIŠTILI VORIORSE I ZAKAZALI DUEL SA DENVEROM! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa ubedljivo su savladali Golden Stejt Voriors sa 122:101. Nakon ove pobede Lebron Džejms i drugovi biće rivali Nikole Jokića i njegovom Denveru u finalu Zapadne konferencije najjače košarkaške lige na svetu.

Ekipa Los Anđeles Lejkersa je sedam kola pre kraja ligaškog dela takmičenja bila u situaciji da strepi i za plej-in, uspela je  da kroz baraž dođe do plej-ofa u kojem je posle posle Memfisa savladala i branioca titule Golden Stejt.

Sjajni Stef Kari je dominirao sa 32 poena, šest skokova i pet asistencija u taboru Voriorsa, ali je Lebron upisao 30 poena uz po devet skokova i asistencija.

Foto: Tanjug

 

Ostin Rivs imao je 23 poena (7-12 iz igre), 5 skokova i 6 asistencija, Dianđelo Rasel ubacio je 19 poena (7-15 iz igre), a Entoni Dejvis imao je 17 poena (5-9 iz igre), 20 skokova, 3 asistencije i 2 rampe.

 

Već u prvoj deonici Lejkersi su se odlepili na +17, domaći tim kontrolisao je celu utakmicu i bilo je jasno ko će izaći kao pobednik i otići na megdan Nikoli Jokiću i Denveru.

 

Oni će se sastati u konferencijskom finalu, a Denver će imati prednost domaćeg terena.

Sa druge strane, košarkaši Majami hita savladali su Njujork nikse 96:92 i konačnim rezultatom 4:2 u seriji došli do finala Istočne konferencije. Rival Hitu biće bolji iz duela Filadelfije i Bostona gde će se u noći između nedelje i ponedeljka igrati majstorica.

Košarkaši Majamija su pobedom nad Niksima stigli do istorijskog uspeha jer su posle baš Njujorka koji je to uspeo 1999. godine postali prvi tim koji je uspeo da sa 8. pozicije stigne do finala konferencije.

Džejlen Branson je uzalud bio fenomenalan. Sjajni košarkaš Niksa je meč završio sa 41 poenom, Džulijus Rendl dodao je 15 poena, dok su Beret i Hart dodali po 11. U ekipi Majamija, Džimi Batler bio je najefikasniji sa 24 poena, 23 dodao je Adebajo, a Štrus 14.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija