• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2023

06:52

DŽOEL EMBID JE NAJGORI MVP! Ovo je dokaz! (FOTO)

Tanjug/AP

NBA

DŽOEL EMBID JE NAJGORI MVP! Ovo je dokaz! (FOTO)

Podeli vest

Džoel Embid je posle tri godine kukanja dobio MVP nagradu iz sažaljenja, Nikola Jokić je zbog njega ostao bez trećeg u nizu priznanja, zasluženog, a as Filadelfije je dobio još jednu nagradu.

Sa Filadelfijom je ponižen u majstorici od Bostona (112:88), ispao je u polufinalu Istočne Konferencije i zabeležio negativan rekord, koji će zauvek ostati.

Embid je jedini od 36 igrača koji su uzimali MVP nagradu, a da nikada nije došao u finale Konferencije. I ovo je još jedan dolaz da nije zaslužio da bude MVP, odnosno, da je nagrada ukradena Nikoli Jokiću.

 

 

 Embid je katastrofalno odigrao ovu poslednju utakmicu, postigao je samo 15 poena.

Foto: Tanjug/AP

 

-  Mogao sam da budem mnogo bolji. Neke stvari ne možeš da kontrolišeš, lopta jednostavno neće kroz obruč. Nisam pogađao šuteve koje obično rešavam. Jedna od stvari u kojima želim da budem bolji je kontrola lopte, dribling jer sam u tome bio slab. Takođe, mogu da pomognem napadu da se dodatno proširi. Moramo više da otvaramo takve situacije, da se bolje kreće lopta u napadu. Večeras smo bili statični. Pokušaću da nađem način da budem bolji igrač, da napredujem kao i svake godine dosad. Pričaću sa ljudima, da vidim gde to mogu da napredujem kao igrač - rekao je Embid posle poraza.

Potreban mu je odmor, kako kaže, da procesuira sve što se dešavalo.

- Već sam počeo da razmišljam o tome gde treba da budem bolji, kako da napredujem za narednu godinu. Imam jasniju sliku šta treba da uradim kako bih postao bolji košarkaš. Svake godine sam podizao kvalitet, pokušaću da to uradim i sada.Ne mogu samo da budem tužan, već moram da napredujem, bez obzira na pobede i poraze. Ako me vidite kao najboljeg igrača u timu, posle ovakvih poraza krivica uvek ide na najboljeg. I prihvatam to. Nije lako pobediti sam, ali prihvatam sve kritike.

Imaćemo reprize konferencijskih finala iz 2020. godine. U borbi za NBA finale na jednoj strani su Denver, koji će pokušati da prođe Los Anđeles Lejkerse, dok će Boston jurišati na Majami Hit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17