• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2023

06:16

BLAMAŽA MVP! Embid iskukao nagradu, pa ponižen! Boston razmontirao Filadelfiju, Tejtum ubacio 51 poen za finale Istoka! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

BLAMAŽA MVP! Embid iskukao nagradu, pa ponižen! Boston razmontirao Filadelfiju, Tejtum ubacio 51 poen za finale Istoka! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Boston Seltiksa poslednji su finalisti konferencija u NBA ligi. Oni su u sedmoj utakmici serije demolirali Filadelfiju - 112:88!

Iskukao je Džoel Embid MVP nagradu, mesecima pričao kako je bolji od Nikole Jokića, a onda mu se sve u lice vratilo. Bukvalno je ponižen. Nije se video protiv Seltiksa koji su dominantnom igrom potvrdili plasman u finale Istočne konferencije.

S druge strane, Džejson Tejtum je rušio sve ored sobom. Ubacio je neverovatni 51 poen uz čak 13 skokova i pet podeljenih asistencija. Šutirao je 17/28 iz igre, od čega 6/10 za tri poena i 11/14 sa linije za slobodna bacanja. To je rekord NBA lige za sedmi meč po broju ubačenih poena. Postao prvi igrač Seltiksa još od Sema Džonsa od 1963. sa bar 47 poena u majstoricama. Takođe, tek je peti igrač u istoriji NBA lige koji je u sedmoj utakmici već na poluvremenu imao bar 25 poena. Pre njega to su učinili Luka Dončić, u dva navrata, (29 poena 2021. i 27 poena 2022. godine), Pol Pirs (26 poena 2008.godine), Lebron Džejms (26 poena 2018. godine) i Džamal Marej (25 poena 2020. godine). Tejtumu je najveću podršku pružio Džejlen Braun sa 25 poena i šest skokova, dok je dvocifren bio još samo Malkolm Brogdon sa 12 poena.

Foto: Tanjug/AP

 

Katastrofalno šutersko veče je imao Džoel Embid koji je meč završio sa 15 poena i osam skokova, a ništa bolji nije bio ni Džejms Harden koji je imao devet poena. Kod Filadelfije je najefikasniji bio Tobajas Heri sa 19, dok je Tajris Maksi dodao 17.

Imaćemo reprize konferencijskih finala iz 2020. godine. U borbi za NBA finale na jednoj strani su Denver, koji će pokušati da prođe Los Anđeles Lejkerse, dok će Boston jurišati na Majami Hit.

 

Teško je, nije lako gubiti ovako. Večeras je posebno teško, uzeću nekoliko dana odmora da procesuiram sve. Već sam počeo da razmišljam o tome gde treba da budem bolji, kako da napredujem za narednu godinu. Imam jasniju sliku šta treba da uradim kako bih postao bolji košarkaš. Svake godine sam podizao kvalitet, pokušaću da to uradim i sada.  Ne mogu samo da budem tužan, već moram da napredujem, bez obzira na pobede i poraze. Ako me vidite kao najboljeg igrača u timu, posle ovakvih poraza krivica uvek ide na najboljeg. I prihvatam to. Nije lako pobediti sam, ali prihvatam sve kritike - rekao je Embid posle portaza. 

Foto: Tanjug/AP

 

Tejtum je blistao posle pobede i 51 ubačenog poena.

- Smejao sam se, šalio, ponovo sam bio ja. Tada igram najbolju košarku, kada se zabavljam. Ovo je nešto čime se bavim od malih nogu. Zato sam želeo da se opustim, izađem na parket i zabavim. Prisetio sam se pre sedme utakmice koliko je važno biti opušten, kako sam to radio kao klinac, igrao se košarke. Tada mi se utakmica otvorila. Nisam razmišljao o pritisku, šta će ko reći. Zabavio sam se i bio najbolji - rekao je Tejtum.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija