• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.05.2023

20:40

SKIDANJE KRUNE KRALJU, PRVI ČIN! Nova misija Nikole Jokića, PREPREKA SU LEBRON I LEJKERSI!

printscreen

NBA

SKIDANJE KRUNE KRALJU, PRVI ČIN! Nova misija Nikole Jokića, PREPREKA SU LEBRON I LEJKERSI!

Podeli vest

Košarkaši Denvera i Los Anđeles Lejkersa u noći između utorka i srede igraju prvi meč finalne serije Zapadne konferencije NBA plej-ofa.

Denver Nagetsi, čiji je lider srpski centar Nikola Jokić  dočekaće noćas (2.30) Los Anđeles Lejkers u u prvom finalnom obračunu Zapadne konferencije.

Tim iz Kolorada udariće na jednog od najboljih košarkaša svih vremena Lebrona Džejmsa, a njegov bilans u finalnim serijama konferencija ne ide u prilog Denveru.

NEVEROVATNA STATISTIKA LEBRONA DŽEJMSA

Naime, Lebron je u karijeri 11 puta igrao serije za plasman u veliko finale i izgubio je samo jednom. Bilo je to 2009. u finalu Istočne konferencije protiv Orlanda.

Sve ostale serije njegovi timovi rešavali su u svoju korist, a u njih spada i sudar protiv Denvera pre tri godine u "mehuru" na Floridi.

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

Zbog pandemije koronavirusa plej-of se 2020. godine igrao u Diznijevom svetu u Orlandu, a Lejkersi su tada prilično lako savladali Nagetse sa 4:1 i kasnije osvojili titulu.

ISTORIJSKI INDEKS

Situacija je sada drugačija, Denver je tri godine iskusniji, a Jokić beleži monstruozne brojke u plej-ofu. Srbin u doigravanju beleži istorijski indeks korisnosti (29,04), čime je prestigao i po mnogima najvećeg košarkaša svih vremena Majkla Džordana (28,6).

Foto: reuters

Nikola Jokić (u sredini)

Zbog toga s razlogom veruje da će ishod protiv tima iz Los Anđelesa ove godine biti drugačiji.

- Nadam se da će novo finale biti drugačije od prošlog. Izgubili smo tada. Imamo lepu priliku da nešto uradimo, videćemo. Neverovatno je biti deo ovog putovanja i biti u društvu ovih momaka. Mislim da možemo da postignemo nešto lepo - rekao je Jokić.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Koliko je Nikola dominantan u aktuelnom plej-ofu, svedoče i reči Lebrona Džejmsa.

- Bili su prvi na Zapadu sa razlogom. Igraju sjajnu košarku tokom cele sezone i u seriju ulazimo sa velikim respektom prema njihovoj igri. Trener ih sjajno vodi, znamo kakvu dinamiku donosi Jokić, kao i Džamal Marej, naročito kada su zdravi. Ali nisu samo oni u pitanju nego i ostali košarkaši. Pokušaćemo da budemo na najboljem nivou protiv sjajnog tima - izjavio je Džejms.

Domaćin favorit

Trener "jezerdžija" Darvin Hem kratko ali efikasno prokomentarisao je Somborca.

- Znamo da nas čeka čudovište iz Stenovitih planina - rekao je Hem.

Kladionice favorizuju Denver i u prvom meču i u kompletnoj seriji finala Zapada. Kvota na trijumf Nagetsa na otvaranju serije je 1,48, dok je na Lejkerse 2,75. Kad je reč o plasmanu u finale, i tu je tim iz Kolorada favorit sa 1,65, dok je na Lebronov tim kvota 2,25.

RASPORED FINALA
ZAPADA NBA LIGE
17. maj Denver - LA Lejkers 2.30
19. maj Denver - LA Lejkers 2.30
21. maj LA Lejkers - Denver 2.30
23. maj LA Lejkers - Denver 2.30
25. maj Denver - LA Lejkers 2.30 *
27. maj LA Lejkers - Denver 2.30 *
29. maj Denver - LA Lejkers 2.30 *
* Peti, šesti i sedmi meč igraće se ako bude potrebe, u finale ide tim koji dođe do četiri pobede
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija