• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2023

19:33

LUPETALI SU GLUPOSTI, NJIMA SE SAD SVI SMEJU! Ovako su pre 10 godina govorili o Jokiću

Tanjug/AP

NBA

LUPETALI SU GLUPOSTI, NJIMA SE SAD SVI SMEJU! Ovako su pre 10 godina govorili o Jokiću

Podeli vest

Nikola Jolić odveo je Denver u finale NBA lige, a kada ga je u leto 2014. godine Denver izabrao sa 41. pozicije na draftu i to dok je išla reklama za burito, niko od Srbina nije mnogo očekivao.

Međutim, srpski centar je sve demantovao, postao je glavna karika Denvera, dvostruki MVP NBA lige, obara rekorde i piše istoriju... Iz sezone u sezonu oduševljava NBA legende, navijače, a ove sezone je odveo Nagetse u finale NBA lige. Boriće se za prsten, a videćemo da li protiv Majamija ili Bostona. 

Legendarni trener Denvera Džordž Karl podsetio je kako su skauti pisali o Nikoli Jokiću kada još nije zvanično bio deo NBA lige. Sada im se svi smeju, jer su žestoko promašili. Ako imaju obraza, crvene se od srama. Danijel O’Brajan je za "Bleacher report“ ovako pisao o Nikoli Jokiću 2014. godine:

- Igrač bez atletskih predispozicija, koji bi mogao da preživi u NBA i da zasluži solidnu ulogu. Ako bi Jokić imao precizan šut i donosio ispravne odluke sa loptom u rukama, mogao bi da bude slabija verzija Borisa Dijaa ili opasnost s distance kao Pero Antić. Jokić bi bio, verovatno, četvrta ili peta opcija u napadu, ali sve bi to zavisili od toga koliko bi njegova igra bila efikasna - pisao je pre skoro deset godina Danijel O’Brajan.

Foto: Tanjug/AP

 

Smatrao je da mu odbrana neće dozvoliti da na terenu provodi 30 ili više minuta.

- Nažalost, njegova igra u odbrani mu neće dozvoliti da provodi na terenu 30 ili više minuta ili da bude starter. Nema nikakve sramote da se bude respektabilna rezerva u nekom pobedničkom timu u budućnosti.

Foto: reuters

 

Stevan Petrović je pre skoro 10 godina pisao za "NBAdraft.net“ da je Nikola Jokić prosečan atleta kojem nedostaje brzina i skočnost.

- Mana mu je brzina nogu. Mogao bi da se muči na centarskoj poziciji pored NBA igrača. Potrebno je da napreduje na postu, da popravi snagu i da razvije repertoar u igri leđima. Odbrana mu je prava slaba tačka, jer mu nedostaje lateralne brzine i snage. Visina mu je veliki plus, ali moraće da radi da postane snažniji i da nauči da predvidi poteze, da bi time nadoknadio nedostatak brzine. Bez obzira na to što je mlad, utisak je da je njegov napredak ograničen nedostatkom eksplozivnosti i brzine nogu - ocenio je tada Petrović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija