• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2023

20:50

EMBID OBOŽAVA DA JE U CENTRU PAŽNJE... Za koga će  igrati NOVOPEČENI MVP na Mundobasketu niko ne za!

Tanjug/AP

NBA

EMBID OBOŽAVA DA JE U CENTRU PAŽNJE... Za koga će igrati NOVOPEČENI MVP na Mundobasketu niko ne za!

Podeli vest

Centar Filadelfije Džoel Embid još uvek nije odabrao za koju će reprezentaciju igrati na Svetskom prvenstvu.

Nedavno je Džoel Embid, zasluženo ili ne tema je za drugu priliku, dobio MVP priznanje, a potom ispao sa Filadelfijom u polufinalu plej-ofa NBA lige. Uzeo je centar Seventisiksersa potom nekoliko dana pauze pre nego što se ponovo vratio u žižu svetske javnosti. Ovoga puta zbog njegove reprezentativne karijere!?

Rođen je Embid u Junandeu i u matičnom Kamerunu živeo punih 16 godina pre nego što se preselio u Sjedinjene Američke Države zbog košarke. 

Džoel Embid nikada nije živeo u Francuskoj, ali je pasoš dobio "kao stralac čija je naturalizacija od izuzetnog značaja". Ipak, ubrzo nakon toga dobio je državljstvo Amerike čime je stekao pravo nastupa i za SAD čime je njegova budućnost pod znakom pitanja pred Mundobasket koji je na programu ove godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima. 

- Znam Džoela mnogo godina, veoma je pametna osoba i neverovatno je talentovan. Čak i Džoel ima više ponuda na stolu. Mi bismo naravno bili srećni da igra za nas, ali hajde da mu damo vreme i da vidimo šta će se desiti - rekao je Grent Hil, menadžer američkog Saveza za "Gazetu". 

Foto: Tanjug

Sa druge strane, Francuzi se nadaju da će na Mudobasketu imati ozbiljan sastav predvođen Embidom. Očekuju Trikolori da će centar Filadelfije zajedno sa Goberom, Furnijeom i Vembanjanom predvoditi reprezentaciju na Svetskom prvenstvu. 

- Ne verujem da će na kraju igrati za SAD. U Francuskoj ga čekamo raširenih ruku - rekao je Evan Furnije. 

Sada je postalo i definitivno jasno da Džoel Embid ne može bez medijske pažnje pa je rešio da svoju odluku odugovlači kako bi se o njemu pričalo svakodnevno...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Niko

pre 11 meseci

Ispao je u cetvrtfinalu playoff-a, ne u polufinalu!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31