• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

13.06.2023

13:46

CELA PLANETA PRIČA O SRBINU! Strani mediji hvale Jokića, Španci mu se dive, a Hrvati klanjaju!

printscreen/profimedia

NBA

CELA PLANETA PRIČA O SRBINU! Strani mediji hvale Jokića, Španci mu se dive, a Hrvati klanjaju!

Podeli vest

Svet je oduševljen Nikolom Jokićem i njegovim sjajnim partijama, koje su Denver dovele do prve titule šampiona NBA lige u istoriji.

Niko nije mogao da ostane imun na ono što je srpski košarkaš prikazao tokom cele sezone, a pogotovo tokom plej-ofa. Oborio je sjajni centar mnogobrojne rekorde, pomerio granice i na kraju zasluženo dobio i priznanje MVP-ja finalne serije.

Zbog toga svetska štampa bruji o našem reprezentativcu, u prvi plan ističu njegove brojke, ali i sve ono što je usledilo nakon osvajanja prstena. Slavlje sa suprugom, ćerkicom i braćom, šou koji je pravio na konferenciji za medije, polivanje saigrača pivom, uskakanje u bazen, muzički performans u svlačionici...

Foto: Tanjug/AP

 

Španska "Marka" je uspeh Nagetsa objasnila naslovom: "Veliki trik Džokera", navodeći da je Jokić zasluženo MVP finala.

"Džoker je kralj. Denver je šampion NBA, a Nikola je uzeo glavnu nagradu, onu koja ga upisuje u istoriju. Uništio je Majami. Niko nikada nije uradio ono što je Jokić - ukupno 600 poena, 269 skokova i 190 skokova u plej-ofu. To je realnost. On je totalni i apsolutni vladar na terenu, pravi NBA jednorog. Na pravom je putu da postane najbolji i najjedinstveniji igrač u istoriji košarke", piše ugledna Marka.

Foto: printscreen

 

Katalonski "Mundo Deportivo" je u prvi plan istakao dominaciju Srba: "Jokić i Đoković čine Srbiju svetskim epicentrom sporta", dok je italijanska "Gazeta delo sport" fenomenalnog Somborca opisala rečima: "Ovaj plej-of je prošao u Jokićevom znaku, postao je legenda".

Popularni Džoker je najniže draftovani igrač sa titulom najkorisnijeg u finalnoj seriji, pošto je u proseku beležio 30,8 poena i 13,5 skokova. Američki "Njujork post" tvrdi da je Nikola dostigao novi nivo veličine, dok je "ESPN" napravio osvrt na Jokićev put u Denveru od 2015. godine.

Foto: printscreen

 

Pohvale su stigle i iz komšiluka. Hrvatski portal "Index" je naglasio da se "Amerikanci sada klanjaju fenomenalnom Srbinu", dok je "24sata.hr" otišao do Sombora i napravio reportažu o Jokiću, kao i intervju sa njegovim ocem Branislavom.

Na kraju, da još jednom podsetimo, na putu do prstena najbolja svetska "petica" uradio je sledeće:

* 600 poena, 269 skokova i 190 skokova u plej-ofu
* najviše tripl-dablova u plej-ofu (10)
* prvi igrač sa 500 poena, 200 skokova i 100 asistencija u plej-ofu jedne sezone
* prvi sa 250 skokova i 150 asistencija u plej-ofu jedne sezone
* prvi sa 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija u utakmici finala



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija