• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

19:26

JOKIĆ NIJE DOVOLJNO PLAĆEN! NBA analitičari tvrde da NIKOLA zaslužuje DUPLO VEĆU PLATU!

EPAIMAGES

NBA

JOKIĆ NIJE DOVOLJNO PLAĆEN! NBA analitičari tvrde da NIKOLA zaslužuje DUPLO VEĆU PLATU!

Podeli vest

Srpski košarkaš u Denveru trenutno zarađuje 33 miliona dolara po sezoni, dok stručnjaci smatraju da treba da ima najmanje 70 miliona.

Američki specijalizovani portal "Hoopshype" izdvojio je 20 igrača u najjačoj ligi sveta koji nisu dovoljno plaćeni naspram onoga što prikazuju na parketu i donose svom timu!

Upravo se Nikola Jokić (28) nalazi na prvom mestu te liste, a prate ga Džejson Tejtum (25) iz Bostona i Džoel Embid (29) iz Filadelfije. Sjajni Somborac je ove sezone predvodio Denver do prve titule šampiona NBA u istoriji. Blistao je tokom cele sezone, a pogotovo u plej-ofu i finalnoj seriji protiv Majamija, zbog čega je dobio i MVP priznanje.

Foto: EPAIMAGES

 

Naš reprezentativac je pritom oborio i nekoliko rekorda, pomerio granice i preskočio asove poput Vilta Čemberlena, Larija Birda, Karima Abdula Džabara...

Sjajni centar je prošlog leta potpisao najveći ugovor u istoriji NBA, po kom će mu pripasti 264.000.000 dolaza za još pet godina među Nagetsima. Ipak, analitičari smatraju da zaslužuje više novca.

"Dvostruki uzastopni MVP regionalnog dela i MVP ovogodišnjeg finala predvodio je Denver u dominantnom nizu u 2023. godini. Jokić zarađuje maksimalnu platu po ugovoru, ali prema svim parametrima zaslužuje zaradu veću za 37 miliona. Nije teško shvatiti ni zašto, jer je Nikolin ultraefikasni stil igre doveo Denver do velikog timskog uspeha", navodi se na sajtu "Hoopshype".

Foto: EPAIMAGES

 

Pored Srbina, procena je da Tejtum umesto 30,3 miliona zaslužuje da ima 55,2 miliona po sezoni, dok bi Embid umesto 33,6 miliona trebao da prima 57 miliona.

Na pomenutoj listi nalaze se još i Tajriz Haliburton (Indijana), Dža Morent (Memfis), Tajriz Maksi (Filadelfija), Dezmond Bejn (Memfis), Darijus Garland (Klivlend)...

TOP 10 (realna plata/zaslužena plata)

Nikola Jokić 33/70

Džejson Tejtum 30,3/55,2

Džoel Embid 33,6/57

Tajriz Haliburton 4,2/24,4

Dža Morent 12,1/31,6

Tajriz Maksi 2,7/20,4

Dezmond Bejn 2,1/19,8

Darijus Garland 8,9/25

Entoni Edvards 10,7/26,5

Evan Mobli 8,4/22,6

*Sume su u milionima dolara

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija