• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2023

09:52

Stižu milioni! Poznata plata Dantea Egzuma u Dalasu!

Starsportphoto

NBA

Stižu milioni! Poznata plata Dantea Egzuma u Dalasu!

Podeli vest

NBA klub Dalas Maveriks zvanično je poželeo dobrodošlicu doskorašnjem košarkašu Partizana Danteu Egzumu.

Australijanac je proteklu sezonu proveo u Partizanu, sa kojim je stigao do top osam faze Evrolige i osvojio trofej ABA lige, prvi za klub iz Humske posle deset godina.

 

 

Ubrzo je postalo jasno da će se miljenik "grobara" vratiti u NBA ligu, što je kasno sinoć zvanično i potvrđeno kada je Dalas na društvenim mrežama poželeo dobrodošlicu Danteu.


Klub iz Humske se potom oprostio od Australijanca.


"Dante, hvala! Partizan će uvek biti tvoja kuća! Srećno u nastavku karijere!", napisali su iz kluba na društvenim mrežama.


Američki mediji, tačnije specijalizovani sajt za NBA ligu hoopshype.com, objavio je da je Dante potpisao dvogodišnji ugovor vredan 6.150.000 dolara, što znači da bi po sezoni trebalo da zaradi nešto više od tri miliona. To je nova cifra u odnosu na onu koja je prvobitno najavljena, a iznosila je 2,7 miliona dolara po sezoni.
 


Međutim, prema ugovoru, plata za drugu sezonu nije zagarantovana.

Egzum je pre dolaska u Evropu sedam godina igrao u NBA ligi. Od toga pet godina u Juti koja ga je draftovala kao petog pika 2014. godine. Opravdao je očekivanja na startu, ali ga sreća nije baš pratila jer se često povređivao.


Prešao je u Klivlend 2019, a potom u Barselonu gde je proveo sezonu pre nego što je prihvatio poziv Željka Obradovića.


Dante će ostati upamćen kao jedan od omiljenijih stranaca iako se nije eksponirao i potencirao ljubav prema "grobarima" i klubu. Uvek odmeren i fin, Dante je na svakom meču davao najviše što je mogao u tom trenutku i otišao je bez velike pompe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija