• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

06:17

Amerikanci zapanjeni zbog odluke Nikole Jokića!

Starsportphoto©

NBA

Amerikanci zapanjeni zbog odluke Nikole Jokića!

Podeli vest

Vest da Nikola Jokić neće igrati za Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci žestoko je "prodrmala" našu zemlju, a šokirani su i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Selektor Srbije Svetislav Pešić u ponedeljak će objaviti spisak igrača na koje računa na Svetkom prvenstvu, ali je ranije procurela informacija da na njemu neće biti Nikole Jokića. Navodno je Jokić morao da dobije produženo vreme za odmor, nije pomoglo ni mešanje novog kapitena Bogdana Bogdanovića, koji je bio u kontaktu sa saigračem pokušavajući da ga ubedi. 

Džoel Raš, novinar Forbsa, iznenađen je odlukom Nikole Jokiće, da ne igra za reprezentacije Srbije na Mundobasketu.

"Veoma me je iznenadila vest! Činilo se da sve ide ka tome da će Nikola Jokić da igra za Srbiju na Svetskom prvenstvu, ali možda je, posle sleganja šampionskih utisaka, shvatio koliki danak je uzela minula sezona i da baš to zahteva veći oporavak?", napisao je Raš.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić razočarao navijače u Srbiji

 

Novinar DNVR Adam Mares, koji je bio u Srbiji početkom prošle sezone baš zbog Nikole, takođe je čudu, a svestan je i koliko su razočarani navijači.

"Razumem razloge zbog kojih će Jokić preskočiti Svetsko prvenstvo, ali ne može da se objasni koliko ovi turniri znače srpskim navijačima. To sam osetio svaki put kada bih pričao sa ljubiteljima košarke u Srbiji. Stvarno mi je žao mojih pratilaca iz Srbije. S nekima od njih sam već pričao i reakcije variraju od neiznenađenosti, preko tuge i nervoze, sve do besa. Iskreno verujem da će Jokić doneti Srbiji zlato pre nego što se sve završi", zaključio je Mares.

Svetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

Foto: Starsportphoto

Mundobasket bez Nikole Jokića

 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj fazi takmičenja. Odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija