• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2023

06:59

Frka u Americi! NBA liga zabranila odmor!

Reuters

NBA

Frka u Americi! NBA liga zabranila odmor!

Podeli vest

Čelnici NBA lige pred početak nove sezone obavestili su timove o promeni pravilnika za odmaranje glavnih zvezda.

Američki mediji su preneli da u novoj sezoni nijedan tim ne sme da odmara više od jedne zvezde po utakmici. NBA zvezdom se smatra  svako ko je u prethodne tri sezone bio ili u nekoj od idealne petorke ili idealne defanzivne petorke ili neko ko je bio član Ol Star tima.

Ekipe sa više od jedne zvezde u timu su: Boston Seltiksi, Filadelfija Seventisiksersi, Golden Stejt Voriorsi, Los Anđeles Klipersi, Los Anđeles Lejkersi , Finiks Sansi, Sakramento Kingsi, Memfis Grizlisi, Čikago Bulsi, Klivlend Kavalirsi, Milvoki Baksi, Atlanta Hoksi, Majami Hit, Minesota Timbervulvs i Dalas Maveriks.

Foto: EPA Images

 

 

Ukoliko timovi i igrači ne budu poštovali pravila prete im kazne od čak milion dolara. Prva kazna će biti između 100.000 dolara, druga 250.000 dolara i treća najmanje milion. To nije sve, jer su moguće i rigoroznije kazne. 

Foto: Reuters

 

 

Zvezde timova će morati da budu spremne za svaku utakmicu, a, kao što smo već naveli, samo jedan as će moći da se odmori, osim u slučaju povreda, pa je jasno da će naredne sezone biti mnogo više "povreda" nego inače. Utakmice na nacionalnoj televiziji moraće da se igraju u punom sastavu kao i utakmice NBA kupa koji uskoro startuje. Takođe, po novom pravilu timovi neće smeti da odmaraju igrače ukoliko je ogromna razlika tokom meča, već će morati da igraju do kraja. Ako igrač mora da se odmori, moraće da bude u hali, kako bi ga navijači videli. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija