• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

06:40

Srbin uništio Bosanca! Brutalni Nurkić gledao kako drama pripada Jokiću!

Tanjug

NBA

Srbin uništio Bosanca! Brutalni Nurkić gledao kako drama pripada Jokiću!

Podeli vest

Uzbudljiv meč u noći za nama odigrali su Finiks i Denver, a tim Nikole Jokića uspeo je da slavi na vrućem gostovanju sa 119:111.

Odličnu partiju pružio je za Sanse Bosanac Jusuf Nurkić, bio najefikasniji akter meča protiv Nagetsa postigavši 31 poen, ali se na kraju radovao srpski as.

Deset poena manje postigla je zvezda Nagetsa, a sa 16 asistenica uništio je rivala koji nije znao šta ga je snašlo.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Iako se Džamal Marej vratio u roster u trijumfu nad Hjuston Roketsima, još uvek nije spreman da igra u kontinuitetu, a u timu nije bilo ponovo ni Arona Gordona, pa je samim tim pobeda Jokićeve ekipe još značajnija.

Sve do koša gostiju za 28:23 nijednoj ekipi nije pošlo za rukom da stekne veću razliku. Održavao je Denver blagu prednost sve vreme, ali je drama bila neizbežna.

 

 

 

U trećoj četvrtini nekoliko puta aktuelni šampion bio je na klackalici dvocifrene razlike, Finiks je uzvratio i počeo da igra kao u transu, naročito zahvaljujući efikasnosti Nurkića koji je u ovom periodu ubacio 13 poena.  Ipak, nije mogao Bosanac da parira Jokiću po organizaciji igre, jer je Nikola do poluvremena već imao 10 asistencija. 

Nije bilo svejedno navijačima Denvera u završnici, jer je Nikola prebrzo napravio dva faula, ali nije ušao u problem, pošto je ukupno bio na tri. 

 

 

 

Bosanac je izašao i vratio se na parket pred sam kraj, a njemu i Durentu nije uspelo da anuliraju igru Jokića u prelomnim momentima. Kevin je izblokirao Nikolu, a onda je Srbin  promašio jedan šut pri 114:111. Ipak, Nurkić potom pravi i šesti faul kada je bacio Jokića na parket pošto je želeo da se izbori za prostor za šut.

 

Foto: Tanjug

 

 


Srpski as nakon toga pogađa jedno bacanje, a posle promašaja drugog, polaže za 117:111 na 24 sekunde do kraja.

Na kraju je fenomenalni Somborac meč završio sa 21 poenom, 16 asistencija i pet skokova, pri šutu 9/18 iz igre, dodao je tome i dve blokade, uz tri izgubljene lopte. Nurkić je imao čak šest izgubljenih lopti, uz 31 poen, šest skokova i dve asistencije, pri šutu 13/22. Durent ga je pratio sa 30 poena i 11 asistencija.

 

Kod Denvera Džekson je upisao 20 poena, a Porter 19 poena i 10 skokova. Koldvel-Poup i Holidejsu imali po 15 poena, a Stroter 11.

Ova pobeda izjendačila je ekipu Majkla Melouna po broju pobeda sa vodećom Minesotom na Zapadu, dok Timbervulvsi i dalje imaju dva poraza manje.

 

NBA LIGA, REZULTATI

Orlando – Vašington 130:125

Vagner 31 – Kuzma 27

Boston – Filadelfija 125:119

Tejtum 21 – Beverli 26

Dalas – Memfis 94:108

Džouns 16 – Bane 30

Toronto – Njujork 106:119

Barns 29 – Branson 22

Nju Orleans – San Antonio 121:106

Valančijunas 24 – Rasel 14

Finiks – Denver 111:119

Nurkić 31 – Jokić 21

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija