• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2024

06:33

Nemilosrdni Embid uništio Jokićev Denver! Spektakl pripao najvećem Srbinovom rivalu! (VIDEO)

profimedia

NBA

Nemilosrdni Embid uništio Jokićev Denver! Spektakl pripao najvećem Srbinovom rivalu! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Filadelfije pobedili su Denver 126:121, a domaćin je slavio naviše zahvaljujući svojoj prvoj zvezdi Džoelu Embidu.

Aktuelni MVP i najbolji strelac lige rastužio je našeg Nikolu Jokića i ubacio čak 41 poen uz 10 asistencija i osam skokova za trijumf njegovih Siksersa nad Nagetsima.

Jokić je, na kraju, meč završio sa 25 poena i 19 skokova, ali nije to bio onaj Nikola na kojeg smo navikli. Nije ga šut najbolje slušao (11/20) i Embid je poptpuno zasluženo slavio nakon fenomenalne partije.

 

Foto: profimedia

 

 

Bolje je momak iz Kameruna otvorio meč, ubacio 14 poena u prvoj četvrtini, pogodio dve od tri šutnute trojke i upisao pet asistencija. Sa druge strane, srpski centar nije mnogo šutirao i uglavnom je poentirao posle uhvaćenih lopti, a istakli su se Majkl Porter Džunior u timu Denvera i Tajris Meksi kod domaćina koji su odlično šutirali.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Uživali su navijači u duelima dva MVP-a sredinom druge četvrtine kada su čuvali jedan drugog i pravili brojne faulove. Jokić je dao gas red kraj poluvremena, imao sedam ofanzivnih skokova, ali je Embid ubacio 23 poena do kraja prvog dela, Meksi stao na 18, dok je Jokić je imao 15, a Mari i Porter po 13.

 

 

 

Sredinom trećeg kvartala, Filadelfija je došla do devet razlike (97:89), a Jokiću ništa nije išlo od ruke.

No, ponovo su se Nagetsi vratili u igru, čak i poveli, da bi Seventisiksersi došli do prednosti u trenutku kada je Embid pogodio za 115:113. Usledila je zatim serija 10:0 (123:113) koja je i rešila pitanje pobednika.

 

 

 

 

Maksej je sa 25 poena i devet skokova pomoogao Embidu i Harisu, koji je utakmicu završio sa 24 poena.

Jokić je zabeležio rekord sezone kada su u pitanju ofanzivni skokovi, a imao ih je imao 11. Majkl Porter Džunior ga je pratio sa 20 poena, a Džamal Marej je ostvario dabl-dabl sa 17 poena i 10 asistencija. Aron Gordon je ubacio 16, dok je Kaldvel-Poup dodao 13. 

U drugom meču odirganom noćas, igrači Oklahome poraženi su od LA Klipersa 128:117.

Alekseja Pokuševskog opet nije bilo u timu Oklahome, a reprezentativac Srbije Vasilije Micić proveo je na terenu nešto više od 11 minuta i postigao sedam poena uz skok i dve asistencije.

 

Naš as je na kraju imao 3/4 pri šutu iz igre i jednu pogođenu trojku iz jednog pokušaja. Po 16 poena postigli su Kavai Lenard i Džejms Harden, dok je Mejson Plamli dodao 14.

NBA rezultati

Filadelfija - Denver 126:121

Embid 41 - Jokić 25

Finiks – Sakramento 119:117

Alen 29 – Foks 33

Los Anđeles Klipers – Oklahoma 128:117

Džordž 38 – Vilijams 25

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija