• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2024

23:59

Milojevićeve kolege utučene: Divan čovek, dobroćudni džin, mnogo će nam nedostajati...

Tanjug/AP Photo

NBA

Milojevićeve kolege utučene: Divan čovek, dobroćudni džin, mnogo će nam nedostajati...

Podeli vest

Svi su ga voleli i on je voleo sve, bili smo kao porodica, kaže Majk Braun.

Prerana smrt Dejana Milojevića zatekla je čitav svet. Legendarni srpski košarkaš doživeo je srčani udar, a nekoliko sati kasnije je preminuo u 47. godini. Tragične vesti stigle su iz Amerike, a tužne poruke stižu sa svih strana. 

Emotivan govor o Miloju imao je i Majk Braun, trener Sakramento Kingsa. 

- Bio je sjajan, sjajan čovek i ne želim da pričam o košarkaškim stvarima jer je bio veliki košarkaški um, ali pre svega veliki čovek. Svima će nam nedostajati. Saučešće Dekijevoj porodici, prijateljima i Golden Stejtu - rekao je Braun.

Amerikanac je sa Milojevićem prošle sezone obavljao funkciju pomoćnika Stiva Kera, tada se i zbližio sa legendarnim srpskim košarkašem. 

- Mnogo nam je značio, bili smo kao porodica, u porodicama imate uspona i padova, on padove nikada nije imao... Uvek su bili samo usponi. To je jedinstvena veština koju treba imati u životu. Posebno kada imate takvo poštovanje od svih, on je uvek bio tu na sredini, ni previše visoko ni nisko, a svi su ga poštovali. To je jedinstveno, kada vas poštuju baš svi, ne samo igrači, nego treneri, članovi osoblja, baš svi. Svi su ga voleli i on je voleo sve. - objašnjava Braun, a potom dodaje. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

- Ljudi često to pričaju, možda je floskula koja se previše koristi, ali je Deki stvarno bio veliki meda. Ako otvorite Vebsterov rečnik, to bi trebalo da bude objašnjenje za Milojevića. Divan čovek, dobroćudni džin, kada je igrao, to je radio sa velikom strašću. U isto vreme je divan, duša od čoveka, inteligentan, uvek si mogao da mu priđeš. Kada ga vidiš, samo želiš da ga zagrliš. Za mene je to prva stvar koju pomislim kada mislim na Dekija. Takva ličnost, stvarno je bio poseban - podvukao je Braun. 

Tragična vest potresla je i trener Finiks Sansa - Franka Vogela. Američki stručnjak nije poznavao Dejana Milojevića, ali je konferenciju za medije pred meč posvetio upravo nekadašnjem srpskom košarkašu. 

- Moje saučešće porodici Dejana Milojevića, veliki gubitak za sve... Za ligu, pre svega njegovu porodicu, za Golden Stejt. Nažalost, nisam ga poznavao, ali znam da je bio voljena osoba, uvek poztivina. Svima će mnogo nedostajati - rekao je Frank Voge, trener Finiks Sansa.

Trener Bostona - Džo Mazula, imao je emotivan govor nakon vesti o smrti Dejana Milojevića. 

- Mnogi od nas misle da je ovaj posao važan, da je na život i smrt, ali kada se ovako nešto desi shvatimo da je ovo samo zabavana prilika i nešto što moramo da uradimo. Strašno... Morate da cenite vreme i odnose jer ne znamo koliko ćemo dugo vremena imati. Moje molitve su uz njegovu porodicu - rekao je strateg Bostona Džo Mazula. 

 

 

Vest o smrti Dejana Milojevića teško je pala i Darvinu Hemu, strategu Los Anđeles Lejkersa. 

- Tragična vest... Previše smo posvećeni košarci i takmičenju, a zaboravljamo naše živeote. Ogroman gubitak za sve. Saučešće porodici, prijateljima... Sreo sam se sa Dekijem mnogo puta, uvek je bio nasmejan i pun dobrih misli - rekao je Darvin Hem, strateg Lejkersa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija