• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

10:42

Embid zvanično ispao iz MVP trke! Jokić ima novu pretnju u borbi za najboljeg!

Tanjug/AP

NBA

Embid zvanično ispao iz MVP trke! Jokić ima novu pretnju u borbi za najboljeg!

Podeli vest

Centar Filadelfije i zvanično mora na operaciju kolena.

Prošle sezone uspeo je Džoel Embid uz tužnu životnu priču i stravično lobiranje da dođe do MVP priznanja. Ove sezone - nema šanse. Snažni centar iz Kameruna mora na operaciju kolena, saopštio je to noćas njegov tim, čime je zvanično ispao iz trke za najkorisnijeg igrača NBA lige. 

Embid je doživeo povredu meniskusa levog kolena kada mu je Džonatan Kuminga pao na nogu. Nije se centar Filadelfije od tada vraćao na parket, čekalo se mišljenje stručnjaka i usanovljeno je da bi za njegov oporavak operacija bila najbolje rešenje. Seventisiksersi nisu precizirali do kada će Kamerunac biti van parketa, ali kako prenosi Adrijan Vojnarovski izvesno je da se neće uskoro vraćati na parket. 

Budući da je Džoel Embid ove sezone propustio već 13 utakmica, a da očekuje duga pauza, jasno je da neće moći do novog MVP priznanja. Pravila NBA lige su jasna, igrač mora da odigra najmanje 65 utakmica u regularnom delu sezone kako bi bio u konkurenciji za najkorisnijeg igrača, ali i najbolji tim sezone. 

Foto: USA Today

 

Zanimljivo, prošle sezone se Embid takođe kockao sa pravilnikom budući da je odigrao tačno 65 utakmica i tako postao igrač sa najmanje nastupa koji je proglašen za MVP-a. Pre njega to je pošlo za rukom samo Bilu Voltonu 1978. godine kada je Amerikanac odigrao 66 mečeva. 

Centar Filadelfije iza sebe ima uspešnu sezonu budući da je prvi strelac lige sa 35,3 poena po utakmici, a prosečno beleži i 11,3 skoka uz 5,7 asistencija. Nedavno je odigrao spektakularnu utakmicu protiv San Antonio i u Teksasu ubacio čak 70 poena. 

Izostanak Džoela Embida iz trke za MVP-a još uvek ne znači da će Nikola Jokić zasigurno treći put u karijeri biti najbolji na planeti. Srpski reprezentativac će do kraja sezone voditi veliku borbu protiv Šej Gildžs Aleksandera koji igra sjajno u dresu Oklahome i trenutno je prvi pratilac centru Denvera. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija