• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

04.04.2024

17:22

Dokle više!? Amerikanac pljuvao Jokića: Nikola je najgori MVP u poslednjih 40 godina!

profimedia

NBA

Dokle više!? Amerikanac pljuvao Jokića: Nikola je najgori MVP u poslednjih 40 godina!

Podeli vest

Šta je istorijski u njegovim brojkama, pita se Arenas.

Deset godina prošlo je od kako je Gilbert Arenas rešio da prekine svoju košarkašku karijeru. Posvetio se Amerikanac raznim projektima, poslednjih meseci postao je zvezda podkasta i "stručni" analitičar. Nekadašnji as Vašingtona sve češće govori o brojnim aktuelnostima iz NBA lige, a najčešće kritikuje Nikolu Jokića. 

Mnogo gluposti na račun srpskog centra izneo je Gilbert Arenas, ali je ovoga puta otišao korak dalje. Tokom razgovora sa Šenonom Šarpom, slavni Amerikanac je rekao da je Jokić statistički najgori MVP u poslednjih 40 godina! 

- Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo - rekao je Arenas. 

 

 

Amerikanac, čini se, zaboravlja brutalne partije koje Nikola Jokić pruža tokom poslednje četiri godine. Da je bilo pravde, srpski košarkaš bi ove sezone postavio rekord NBA lige sa četiri MVP titule zaredom, ali je prošle godine Džoel Embid uspeo da iskuka trofej za najkorisnijeg igrača. 

Nastavio je Arenas da pljuje po Jokiću i iznenađuje svetsku javnost. 

- Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, 8 skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski po tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28, 8 skokova i 13 asistencija, šta je istorijski po tome - poručio je Arenas...

Gilbert Arenas biran je 2001. godine na draftu kao 31. pik. Tokom karijere branio je boje Golden Stejta, Vašingtona, Orlanda, Memfisa i  Šangaja pre nego što je 2013. rešio da se penzioniše. Nikada nije bio ni blizu MVP priznanja, za razliku od "najgoreg MVP-a" koji će ove sezone treći put u karijeri biti proglašen za najboljeg. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jokić u odabranom društvu! Gde je kraj Nikoline dominacije!? (ANKETA)
NBA

Jokić u odabranom društvu! Gde je kraj Nikoline dominacije!? (ANKETA)

Nikola Jokić i ove sezone dominira u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi sveta. Srbin predvodi ekipu Denvera ka odbrani titule osvojene prošle sezone, pa ne čudi da je apsolutni favorit da po treći put u karijeri dobije laskavo priznanje za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone u NBA ligi.

04.04.2024

15:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija