• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

11.04.2024

12:42

Jokić ni reč o rekordima! Najbitnije je da smo prvi pred plej-of

Tanjug/AP

NBA

Jokić ni reč o rekordima! Najbitnije je da smo prvi pred plej-of

Podeli vest

Košarkaši Denvera predvođeni srpskim asom savladali Minesotu (116:107), čime su preuzeli lidersku poziciju na tabeli Zapadne konferencije.

Pružio je Nikola Jokić (29) još jednu fenomenalnu partiju, bio je u svom prepoznatljivom MVP modu protiv "vukova", o čemu govori i njegov učinak od 41 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Iskusni Somborac je na taj način još jednom pomerio granice, pošto je postao tek drugi centar u istoriji sa najviše dodavanja u najjačoj ligi sveta. On je preskočio Vilta Čemberlena, pošto sada ima ukupno 4.643 asistencija, a ispred njega je još samo Karim Abdul-Džabar sa 5.660 uspešnih pasova.

Pored toga, naš reprezentativac je prestigao i Karmela Entonija po broju utakmica sa najmanje 40 poena u istoriji Nagetsa. Sada ih ima ukupno 20, dok je rekorder Aleks Ingliš sa 33.

Kao i uvek, on nije želeo da priča previše o ličnom učinku, već se osvrnuo na ono što je kompletna ekipa uradila.

- Važno je kada si prvi na tabeli, ali je najvažnije da igraš onu najbolju košarku kada dođe plej-of. Činjenica je da je Zapad, stvarno, jako težak. Možemo da igramo u prvom kolu protiv LA Lejkersa ili Golden Stejta, s kim god. Sve su to odličnitimovi. Mi branimo titulu, a svi uvek žele da pobede šampiona. Verujem da mi možemo da budemo bolji tim nego što smo bili prošle godine. Imamo šansu, videćemo kada dođe vreme za to - rekao je Jokić.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Nahvalio je Nikola i protivničku ekipu, kojoj je nedostajao povređeni Karl Entoni-Tauns. Pritom je naglasio da je ipak odbrana presudila pobednika.

- Mislim da Minesota ima izuzetan tim, da su odlično vođeni sa klupe. Igraju akcije na pravi način i imaju oštrinu. Ali, našli smo ključ, naša defanziva je u poslednjoj četvrtini bila neverovatna i zato smo i dobili ovaj meč. Druga postava nam je na neki način pokazala kako se to radi sa energijom, oni su nas vodili, a mi smo samo nastavili istim putem - objasnio je Jokić, koji će sa Denverom odigrati još dve utakmice u regularnom delu sezone, protiv San Antonija i Memfisa u gostima.

 

 

Odličnu partiju dvostrukog MVP-ija  istakao je i trener kluba iz Kolorada, Majkl Meloun. On smatra da ne postoji igrač u NBA koji može da sačuva Jokića, pa čak ni najbolji defanzivac lige, Rudi Gober.

- Nikola uvek prihvata fizičku igru, nikada ne beži od toga. Gober će jednog dana biti član Kuće slavnih, važiće za jednog od najboljih odbrambenih igrača svoje generacije. I to samo govori koliko je Jokić veliki. Mislim da niko u NBA ne može da ga čuva u situacijama "jedan na jedan" - naglasio je Meloun.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija