• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

29.05.2024

12:22

Jokić dovodi Srbina u Denver?! Amerika jedva čeka ovo da vidi!

profimedia

NBA

Jokić dovodi Srbina u Denver?! Amerika jedva čeka ovo da vidi!

Podeli vest

Srpski plejmejker Vasilije Micić mogao bi naredne sezone da zaigra u Denver Nagetsima kod Nikole Jokića, prenose američki mediji!

Poznati NBA novinar Endi Bejli na sajtu bleacherreport.com objavio je tekst sa naslovom "Top deset potencijalnih trejdova o kojima niko ne priča". Fokusirao se pre svega na Micića i njegov odlazak kod Jokića iz Šarlot Hornetsa.

"Odlazak Majkla Portera džuniora bila bi dramatična promena za Denver, ali postoje rešenja. Jedna od opcija je trejdovanje centra Zika Nadžija za iskusnog plejmejkera Vasilija Micića. Osim što je Jokićev zemljak, Denveru bi njegov dolazak dao nešto što mu je očajnički potrebno - stabilnog kreatora kada je MVP van parketa", piše Bejli.

Tridesetogodišnji Micić je prosečno beležio sedam poena i 4,4 asistencije u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi. Ove sezone, nakon što je Lamelo Bol ispao iz sastava zbog povrede skočnog zgloba, Micić je startovao u 21 utakmici i prosečno beležio 11,8 poena, 6,3 asistencije i 2,4 skoka za Hornetse.

Foto: Tanjug/AP

Dokazao se u Šarlotu: Vasilije Micić

Ovom trejdu mogao bi da doprinese i sam Jokić. Američki novinari podsećaju da Jokić odavno ima želju da igra sa svojim zemljakom. Pre dve godine, NBA insajder "Jahu sportsa" Džejk Fišer pisao je da je Jokić rekao da je u interesu Denvera da dovede MVP-a Evrolige iz 2021.

Foto: Starsportphoto©

Zajedno su igrali u reprezentaciji: Micić i Jokić

Miciću je i te kako laskala ta informacija i naglasio je da se divi Jokiću.

- Ne mogu da kažem da sam blizak prijatelj sa Jokićem jer on živi u svom svetu. On je tako jedinstvena osoba, pre svega. Skroman je momak i ne mogu da razumem kako to uspeva pored sve te pažnje koje dobija jer je najbolji igrač sveta - rekao je srpski reprezentaviac.

Jokićeva želja u to vreme nije ispunjena, a ni Micićeva, sudeći po tome što je naglasio da mu se divi.

- On čini tako malu zemlju kao što je Srbija prepoznatljivom i poznatom. Ja samo pokušavam iz senke da podržim njegova dostignuća - dodao je Micić.

U prilog tome da će u Denveru dati sve od sebe da ispune Jokićevu želju idu i reči prvog čoveka Nagetsa.

- Imamo najboljeg igrača sveta i imamo odgovornost prema njemu - rekao je kratko i jasno Džoš Kronke na pitanje o formiranju tima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija